Ana SayfaEgzersiz-SporGrup DersleriZumba ile Nasıl Forma Girilir?

Zumba ile Nasıl Forma Girilir?

Son dönemde en az dolar kadar hızlı yükselen bir şey daha var; zumba yapmak.

Özellikle kadınlar arasında kulaktan kulağa yayılan bu trend artık sadece kadınları değil erkekler için de bir aktivite halini aldı.

Hem dans hem spor olarak adlandırılan zumba form kazandıran ve klasik egzersiz hareketlerini bir kenara bırakan figürleri ile dans etmeyi eğlenerek öğrenmenizi sağlıyor. Katı kuralları olmayan, tamamen dans ederken keyif almanıza odaklanan zumba sayesinde doğaçlama olarak dans edebilirsiniz.

Artık her spor salonunun grup dersleri arasında yer alan zumba dersleri sayesinde daha sıkı ve fit vücudunuzla kendinize güveninizi artıracak, eğlenceli ve sosyal bireyler olacaksınız.

Zumba grup derslerine fitinclass.com’dan ve Sporcard.com’da yer alan spor salonlarından ulaşabilirsiniz. Zumbanın faydalarına gelecek olursak;

Stresinizi Atmanızı Sağlar

Zumbanın canlı hareketleri hem moralinizi yükselten endorfinleri salgılamanıza ve  endişelerinizden kurtulmanıza yardımcı olur.

Kilo Vermenizi Sağlar

Düzenli olarak zumba yaptığınızda fiziksel olarak dinç görünebilir, form tutabilir, fazla kilolarınızdan kurtulabilir ve yaşamınızı daha sağlıklı geçirebilirsiniz.

Duruş Bozukluklarınızı Düzeltir

Zumba fiziksel bir aktivite olduğu için duruş bozukluklarınızı da zamanla giderecektir. Esneme ve germe hareketleri, zıpmala ve jimnastik egzersizleri ile ideal duruşa zumba sayesinde kavuşabilirsiniz.

Dinamik ve Enerjik Hissedersiniz

Zumba dansına başlayıp da genç ve dinamik hissetmeyen yoktur herhalde. Zumba ile siz de dinamikleştiğinizi, kıpır kıpır olduğunuzu fark edeceksiniz. Yaşam şeklinizi değiştiren bir dans olacak.

 Sosyal Yaşamınıza Katkı Sağlar

Zumba dersleri ile daha sosyal olacak, yeni arkadaşlıklar kurar, dans severlerle birlikte keyifli aktivitelere katılarak eğlenceli vakit geçirirsiniz.

 Hastalık Riskini Azaltır


Zumba vücudunuza direnç kazandırdığı için hastalıklara yakalanma riskinizi de azaltır. İlerleyen yaşlarda şeker, kalp rahatsızlıklarının görülme olasılığını düşürür ve size sağlıklı bir hayat vaat eder.

Özgüveninizi Artırır

Ekip çalışması, girişkenlik, direnç gibi özelliklerinizi artıran zumba sayesinde kendinize olan güveniniz de artar.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER