Ana SayfaEgzersiz-SporFonksiyonel Antrenman Yapmanın Yararları

Fonksiyonel Antrenman Yapmanın Yararları

Fitness aletleri ile yapılan egzersizlerden farklı olarak fonksiyonel antrenman, vücudu rehabilite eden, normal hayatımızdaki hareketlerin bir spor disiplinine uygun hareket kalıpları ile uygulanabileceği antrenman programıdır.

Fonksiyonel Antrenman Nedir?

Fonksiyonel antrenman tek bir kas grubu yerine birden çok kas grubunun tek bir egzersiz ile çalıştırılmasını hedefleyerek kişiye daha fazla kas çalıştırma imkanı sunan ve özellikle son dönemlerde grup derslerinin artmasıyla bilinirliği artan bir derstir.

Fonksiyonel Fitness Nedir?

Sabit makinelerle yapılan çalışmalar genellikle tek bir yönde yapılırken fonksiyonel fitness antrenmanlarında hareketler 9 yöne ve kombine şekilde uygulanabilmektedir.

Fonksiyonel fitness egzersizleri ile daha fazla denge, daha fazla güç artışı ve kısa sürede daha yoğun bir kas gelişimi sağlayarak, vücudun daha güçlü, esnek ve sağlıklı olmasını garantileyebilirsiniz.

Sporda Fonksiyonel Antrenman Nasıl Fark Yaratır?

Sporda fonksiyonel antrenmana yer vermek kısa süre içerisinde hızlı yağ yakımı sağlar. Minimum düzeyde sakatlanma ile kas gelişimini kontrol altına alabilir, sakatlanma yüzünden spora ara vermek durumunda kalmazsınız.

Fonksiyonel Antrenman Faydaları Nelerdir?

Fonksiyonel antrenman yapmak vücuda benzersiz faydalar sağlar. Fonksiyonel antremanın faydaları aşağıda 10 maddede listelenmiştir;

  1. Vücudun kas ve kuvvet dengesini geliştirir,
  2. Eklemlerin kayması sonucu oluşan kronik bir durum olan eklem stabilizasyonunu geliştirir,
  3. Statik ve dinamik postürü geliştirir,
  4. Karın kasları daha etkili ve aktif çalışır,
  5. Belirli bir kas grubunu veya gruplarını çalıştırmaya yönelik kullanılabilir,
  6. Atletik performans veya genel  fiziksel performansı geliştirir,
  7. Kuvvet, güç, dayanıklılık, esneklik, hız, çabukluk, denge ve koordinasyon özelliklerini geliştirmeye yönelik çeşitli olanak sağlar.
  8. Kompleks hareketlerin kullanılması kısa zamanda daha fazla kalori yakma olanağı sunar,
  9. Mental odaklanmayı geliştirir,
  10. Doğru hareket teknikleri ile yapıldığı takdirde, günlük hayatta ve sportif karşılaşmalar sırasında sakatlanma riskini minimuma indirir.

Fonksiyonel Antrenman Hareketleri Yaparken Yüksek Verim Nasıl Sağlanır?

Hayal ettiğiniz vücuda kavuşmak ve istenilen sonucu almanız için minimum haftada 3 kez olacak şekilde bir egzersiz planı oluşturabilirsiniz. 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde beklediğiniz sonucu almaya başlayabilirsiniz.

Dilerseniz Fit in Class içerisinde yer alan fonksiyonel antrenman dersleri ile bu kursu deneyebilirsiniz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER