Ana SayfaGenelYoğun Bir Salonda Antrenman Yapmanın Püf Noktaları

Yoğun Bir Salonda Antrenman Yapmanın Püf Noktaları

Spor salonuna ilk gün adımınızı attınız ama ikinci ziyaretiniz aylar sonra olabilir; aksilik şu ki ödemenizi peşinen yapmışsınız ve yaza formda girmek adına bu dönemi değerlendirmeden geçirmek istemiyorsunuz. Sırada beklemek antrenman planınızın bir parçası değil ise spor salonlarının yoğun olduğu bu dönemde sizi hayatta tutacak olan belli başlı becerileri edinmelisiniz.

Yoğun bir salon, ağırlık kaldırmaktan ziyade boş boş durduğunuz vasat bir mekân olmak zorunda değil. Yazımızda zor anlarda uygulayacağınız önerilerimizi okuyabilirsiniz!

Amacınıza Yönelik Bir Spor Salonu Bulun

Spor salonunda ne tip bir aktivite yapacağınıza zaten karar veremiyorsanız, amaca yönelik bir spor salonunu denemek çok daha akıllıca olur.  Günümüzdeki küçük spor salonları amaca yönelik olan, crossfit, karma dövüş sanatları (MMA), yoga, hardcore antrenmanlar vb. aktivitelere odaklanmaktadır.

Salonunuz küçük olursa alacağınız verim çoğalır ve ortalıkta ne yaptığının bilincinde olmadan boş boş dolaşan tiplerle de uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu mekanlarda yıllık üyelik yapmak zorunda da kalmayabilirsiniz. Bu demek oluyor ki artık gitmek istemeyeceğiniz bir mekana boşu boşuna para ödemek zorunda değilsiniz.

Kalabalık Olmayan Saatlerde Antrenman Yapın

Spor salonuna kaydolurken bahsetmedikleri bir gerçek var: Pazartesi ve Cuma iş saatleri sonrası salon tam anlamıyla tıklım tıklım olur.

Zaman ve enerji açısından size pek uymayabilir ancak antrenmanınızı salonunun en sakin sakin olduğu saatlerde yapmak sizi biraz rahatlatabilir. Bunun için iş ya da okul öncesi normalden erken kalkmak zorunda kalabilirsiniz fakat gününüzü, antrenmanınızı bitirmiş olmanın vermiş olduğu huzurla geçirme gibi bir artısı var. Başka bir seçenekte uzun bir öğlen yemeği arası verip salona gitmektir. Böylelikle yemeğinizi masanızda yer ya da ofiste mesaiye kalırsınız.

Pazartesi ve Salı Günü Dinlenme Gününüz Olsun

 

Yeniliklere açık olun. Çoğu kişi Pazartesi günleri antrenmanlarına başlar. Siz ise Cumartesi’yi tercih edin. Hafta sonları, kalabalıklardan kaçınmak için en iyi zaman dilimidir. Böylelikle ihtiyacınız olan tüm ekipman ve aletlere erişebilmekte zorluk çekmezsiniz.

Bunu yapmak için programınızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz ama bunu yapmak çok zor olmasa gerek. Esasında, spor salonundaki kalabalık günleri dinlenme gününüz yapıyorsunuz sadece.

Her türlü şekilde egzersiz yaparım diyen biriyseniz koşma, bisiklete binme ya da başka tür aktiviteleri deneyebilirsiniz.

Boş Zamanlarda Uygulayabilecekleriniz

Gittiğiniz spor salonunun en yoğun saatlerinde spor aletleri sırasında kuyruklar olur ve bench press sırası sanki bir indirim çılgınlığı varmış gibi uzar gider. Bu yüzden bu saatlerde barbell bench press yapmamanızı öneririz.

Ama bu göğüs günlerinizi es geçeğiniz anlamına gelmiyor. Kalabalık günlerde boş bir bench press istasyonu bulmak zor olsa da düz bir sehpayı birkaç dambıl ile kullanabilirsiniz. Makine ile yapılan hareketlere geçişler de yapabilirsiniz.

Aslında severek uyguladığınız hareketlerin yerine koyabileceğiniz egzersizleri bulmak için ilk önce gittiğiniz spor salonundan faydalanmayı bilin. Her bir alet doğal olarak diğerinden farklıdır ancak kalabalık yüzünden egzersizleri değiştirmek aynı bölgeyi çalışmaya devam etmenizi sağlamakta ve zaman kaybetmenize engel olmaktadır. Beklemektense böyle bir çözüm bulmak antrenmanınızı daha verimli kılacaktır.

Tek Ekipmanda Birden Çok Antrenman Yapın

Salonunuz kalabalık ama en sonunda boş bir ekipman buldunuz. Tıpkı aç bir aslan gibi üzerine atıldınız. Ancak size tavsiyemiz şu; sadece 3-4 setlik bir antrenmandan ziyade bu ekipmanla yapabileceğiniz kadar egzersizi tamamlamaya çalışın.

Esasen ayarlanabilir bir sehpa ve bir dambıl setiyle de bütün bir antrenmanı çıkarabilirsiniz.

Egzersiz seçeneklerinizi her zaman bu kadar kısıtlayın demiyoruz ancak bir sonraki ekipmana geçmeden önce bir istasyonda sırasıyla birkaç hareket yapabilirsiniz.

Dolabınızı İyi Seçin

Büyük ihtimalle dolabınızı seçerken çok düşünmüyorsunuz. Boş ve temiz olan hangisiyse en uygunu o gibi görünür ama köşede olanı ya da bench press sehpasını çevreleyen kişilerle benzer sıradaki dolabı seçerseniz ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Soyunma odasında yaşayacağınız aksilikleri en aza indirmek için uzun bir sırada yer alan bir dolabı seçebilirsiniz. Başka bir seçenekte açık bir alandaki dolaplardan seçmektir. Çünkü çoğu insan üstlerini değiştirirken daha kuytu yerleri tercih etmektedir.

Ayrıca dolap kullandığınız durumda hırsızlık yaşama olasılığınızı azaltmanızda mümkün.

Kalabalığın Erimesini Beklemeyin

Bahar aylarında spor salonları oldukça kalabalık olabilir ama kalabalık pek kalıcı olmaz. Ağlayıp sızlanmak yerine bırakın vazgeçenler vazgeçsin. Siz sakın vazgeçmeyin.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER