Ana SayfaGenelGrup Egzersizlerinin Avantajları

Grup Egzersizlerinin Avantajları

Tek başına egzersiz yaparken sıkılıyor ya da spor salonuna gitmek için gerekli motivasyonu bulamıyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Grup fitness dersleri ile durumu lehinize çevirebilirsiniz.

Araştırmalar, başkalarının sağlıklı davranışlarının bize de bulaştığını gösteriyor. Journal of Social Sciences’ta yayımlanan bir araştırma, katılımcıların çevrelerindeki kişilerin egzersiz davranışlarına yönelebildiklerini belirtiyor. Obesity dergisinde yayımlanan başka bir araştırma ise aşırı kilolu insanların formda arkadaşlarıyla zaman geçirdiklerinde daha fazla kilo verme eğiliminde olduklarını aktarıyor.

İster egzersiz yapmak için ilham arıyor olun ister mevcut spor salonu rutininiz ile gelişme kaydedemiyor olun, grup egzersiz dersleri çözüm olabilir. Haydi gelin ve grup derslerinin avantajlarını birlikte inceleyelim.

Motivasyonu Artırır, İlham Kazandırır

Kendinizi motive etmenin en iyi yollarından biri yanınızda sizi neşelendirecek insanların olmasıdır. Ayrıca sınıf arkadaşlarınızın fitness serüvenlerinden ilham alabilirsiniz.

Grup derslerinde, etrafınızdaki herkesten daha iyi olmak için çabalayıp strese girmenize gerek yok. Çünkü herkes bir noktada acemiydi. Bu sizi korkutmamalı aksine motive etmeli. Yanınızda daha ağır ağırlık kaldıran veya daha hızlı hareket eden birini görmek, sınırlarınızı zorlamanız için size ilham verebilir. Journal of Sport and Exercise Psychology’de yayınlanan bir çalışma, daha yetenekli bir partnerle egzersiz yapanların plank pozisyonunda kalma sürelerinin yüzde 24 arttığını gösteriyor.

İlginizi Çekebilir: Plank Hangi Kasları Çalıştırır?

Zihinsel Sağlığınızı Destekler

Yüksek sesle müzik dinleyerek eğlenmek, enerjik bir eğitmen tarafından yönlendirilmek ve grup ortamında spor yapmak, endorfin gibi sizi mutlu eden hormonların salgılanmasını artırıyor. Bu durum dersten daha mutlu bir şekilde ayrılmanıza olanak tanıyor. Grup antrenmanlarının, fiziksel egzersizin ötesine geçen sağlık yararları var. Grup antrenmanı, zihinsel sağlığınız için de oldukça faydalı olabilir. Benzer düşünen insanlarla tanışmanın ve antrenman yapmanın sosyal yönü, dopamin artışına neden olabilir. Bir grup antrenmanında, endorfin seviyeleri yalnızca fiziksel aktivite nedeniyle değil, aynı zamanda biriken eğlence ve coşku nedeniyle de daha yüksek olabilir.

International Journal of Stress Management’ta yayımlanan bir araştırma, arkadaşıyla 30 dakika spinning yapan kişilerin, tek başlarına spinning yapanlara göre egzersizden sonra daha sakin hissettiklerini belirtiyor.

Grup Antrenmanı

Antrenmanınıza Çeşitlilik Katar

Aynı hareketleri tekrar tekrar yapmak bir müddet sonra sıkıcı hale gelebilir ve aynı zamanda ilerlemenize ket vurabilir. Antrenmanınıza çeşitlilik katmak, platoyu önlemenin en iyi yollarından biridir ve grup egzersiz dersleri, durumu değiştirmek için bir fırsattır. Her eğitmenin farklı bir öğretim tarzı vardır, bu nedenle sevdiğiniz bir grup dersi bulduğunuzda bulduğunuzda her ders farklı gelecektir.

Sakatlıkları Önlemeye Yardımcı Olur

Grup egzersizi, tek başına egzersiz yapmakla kişisel bir eğitmenle çalışmak arasında harika bir orta yol olabilir. Grup dersinde, size her hareketi doğru formda nasıl yapacağınızı gösteren profesyonellerden faydalanırsınız. Ayrıca, hareketleri yaparken duruşunuz bozuksa, kendinizi incitmemeniz için duruşunuzu düzeltmeye yardımcı olurlar. Bu avantajı tek başına spor salonuna giderek elde edemezsiniz.

Sorumluluk Kazanırsınız

Egzersiz konusunda en zor kısmının spor salonuna gitmeye karar vermek olduğunu hepimiz biliyoruz. Çoğu grup egzersiz dersi için yerinizi önceden ayırtmanızı gerektirir. Bu durum programınıza bağlı kalmanız için sizi teşvik edecektir.

4 YORUMLAR

  1. I was recommended this website by my cousin I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty You are wonderful Thanks

  2. I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is tasteful your authored subject matter stylish nonetheless you command get got an edginess over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike

  3. Your blog is a breath of fresh air in the often stagnant world of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Thank you for sharing your wisdom with us.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER