Ana SayfaGenelSpordan Verim Almak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Spordan Verim Almak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Spor yaparken farkında olmadan bazı hatalar yapıyor ve yapılan bu hatalar spordan yeterince verim alınamamasına neden oluyor. Fark etmeden yapılan bu küçük hataları düzelterek hem spordan daha çok verim alabilir hem de spor yaparken oluşabilecek kazaları önleyebilirsiniz.

Bunlara Dikkat Edin!

Spora uygun kıyafet ve ayakkabı giymek sporda alacağınız verimi arttırır.  Makyaj ile spor yapmak terleyen cildinize zarar vereceğinden mutlaka çıkarmaya ya da çok hafif yapmaya özen gösterin.

1. Spora başlamadan önce vücudunuzu alıştırmak için ısınma hareketlerini es geçmeyin!

İlgili resim

Isınma hareketleri sporun temelidir. Isınma hareketlerini önemsememeniz sporda sakatlıklara neden olabilir. Koşu bandının üzerinde geçireceğiniz on dakika ve ardından birkaç aktif esneme hareketinin sizin için hayati önem taşıdığını unutmayın.

2. Spora başlamadan önce üye olduğunuz salondan size yağ ve kas ölçümü yapmasını isteyin.

İlgili resim

Bu kısmı es geçmeyin çünkü vücudunuzu (yağ oranı, vücut su miktarı, kaslılık oranı) ancak bu testlerle tanıyabilirsiniz.

3. Sizin için hazırlanan antrenman programına sadık kalın!

Bu program sizin için hazırlandığından vücudunuz ve sağlığınız için en doğrusudur. İlk haftalarda programınız size zor gelebilir fakat yine de programınıza bağlı kalın.

4. Set aralarınızı çok uzun tutmak antrenman programınızı olumsuz etkiler!

personal trainer ile ilgili görsel sonucu

Set aralarında 2 dakikadan uzun süre ara vermemeye çalışın. Programınızı çeşitlendirin ve grup derslerine katılın. Grupla çalışmak spor motivasyonunuzu daha da artırır.

Spor yaparken sizi motive edecek etkenlerden biri de müziktir. Müzik ile birlikte yaptığınız spor keyfe dönüşür. Salonda çalınan müzik sizi motive etmiyorsa kulaklıklarınız ne güne duruyor?

Egzersizden sonra ilk 20 dakika içerisinde alınan karbonhidrat boşalan glikojen depolarını doldurmak için önemlidir. Bu yüzden spor sonrası her zaman çantanızda bir adet meyve ya da karbonhidrat ve protein içerikli bir içecek bulundurun. Ton balıklı sandviç, yeşil elma ya da protein barlar bu konuda yeterli olacaktır.

5. Antrenman sonunda kas ağrısı çekmek istemiyorsanız mutlaka birkaç pasif esneme hareketi yapın.

esneme hareketleri ile ilgili görsel sonucu

İyi bir vücut ve daha sağlıklı bir yaşam için haftada en az  3 kere salona giriş yapın ve programınızı uygulamaya çalışın.

3 ana öğün ve 3 ara öğün yemek yeme kuralını es geçmeyin ve vücudunuzun su kaybı yaşamaması için de mutlaka egzersiz sırasında ve sonrasında su içmeyi ihmal etmeyin.

Kaslarınızın dinlenmesi ve  toparlanması için mutlaka dinlenin. Aksi takdirde kas spazmları gibi sakatlıklar yaşayabilirsiniz. Haftada 7 gün spor salonuna gitmek  yerine 2 gün gidip 1 gün ara verin. Salona gitmediğiniz günlerde evde hafif egzersizler yapabilir ya da  dışarıda bisiklete binmeyi, koşu ya da yürüyüş yapmayı deneyebilirsiniz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER