Ana SayfaEgzersiz-SporDwayne Johnson'ın Muhteşem Tüm Vücut Antrenman Programı

Dwayne Johnson’ın Muhteşem Tüm Vücut Antrenman Programı

Dwayne Johnson’ın harika vücudunu borçlu olduğu haftalık tüm vücut antrenman programını sizin için hazırladık! Ama önce nam-ı diğer The Rock’ı yakından tanıyalım.

Her şey bitip dünya sona erdiğinde, kıyamet kopup gezegenler çarpıştığında ve Güneş patladığında Rock yine yerinde olacak; yıkılmış bir yapıdan sarkıyor, kaslı kollarıyla kadınları ve çocukları kurtarıyor ve kıyametten sapasağlam halde çıkıyor olacak! Tüm bunları yaptıktan sonra, insanlığın sebep olduğu bu kara yıkıma kafa sallayıp kalan tehditleri de ortadan kaldırmaya girişecek. Öyle…

Dwayne Johnson’dan çok şey istiyoruz. O da her defasında yapıyor. Şu ana kadar üstesinden gelemediği hiçbir engel yok. Depremlerden (San Andreas), genetiğiyle oynanmış öfkeli hayvanlardan (Büyük Yıkım), hilebaz, cani sürücülerden (Hızlı ve Öfkeli serisi), hatta bol replikli komedilerden (Merkezi İstihbarat ve Jumanji) sağ çıktı. Ekranda canlandırdığı kahramanlar sayesinde kendisi bugün Hollywood’un en çok kazandıran aktörlerinden biri konumuna yükseldi. Kariyeri boyunca Johnson’ın oynadığı filmler dünya çapında 8,9 milyon dolardan fazla hasılat yaptı.

Son macera filmi Gökdelen’de, Johnson ailesini yanmakta olan dünyadaki en yüksek binadan kurtarmak zorunda kalan engelli bir eski FBI ajanını canlandırmıştı. Bunu bile becerdi.

Asrın Adamı Dwayne Johnson’ın Full Body Antrenmanı

WWE ringinde şahsına münhasır o kaş kaldırma hareketi ilk yaptığından beri Johnson, sahip olduğu muazzam fizik, muziplik ve karizması sayesinde dünyanın her yerinden milyonlarca hayran topladı. Yapımcı, oyuncu, güreşçi, yazar ve hayırsever… Johnson o kadar çok yönlü ki acaba ondan birkaç tane mi var diye düşünmeden edemiyor insan.

Eğlence sektöründe kaydettiği büyük başarıya rağmen Johnson atletik köklerini asla terk etmedi. Kuvvet ve atletiklik dendi mi ekranda gördüğünüz o fizik bilgisayarlar hileleriyle yapılmıyor. Johnson aldığı rolü hakkıyla veriyor çünkü bunun için çok çalışıyor.

Miami’den eski bir kolej futbolu oyuncusu olan Johnson hala elit bir atlet gibi antrenman yapıyor. Ağır kaldırıyor. Yıl boyunca yağsız kalıyor. Bacak gününü atlamıyor.

Hakiki bir Muscle & Fitness erkeği yani. Hatta 2015 yılında onu bu dergi asrın erkeği olarak seçmişti.

3 (4)

Johnson’ı Mr. Olympia yarışmasına çeken şey belki de antrenmana karşı sergilediği o kararlılık! Vücut geliştirmeye yukarıdan bakan bazılarının aksine Johnson bu sporun en büyük hayranlarından biri. Geçen yılın Mr. Olympia Weekend’inde gördüğümüz fiziği etkinliğin en öne çıkan şeylerinden biri oldu ama Johnson spot ışıkları altında olması gerekenlerin atletler olduğunu belli ederek davrandı.

Selefi Arnold Schwarzenegger gibi Johnson da ana akım olmayan bir spor dalından (ya da en azından spor kanallarında gösterilmeyen sporlardan) çıkmış önemli bir figür olmayı başardı ve sinemada kapalı gişe oynayan filmlere imza attı. Arnold gibi o da siyasete olan hevesini belli etmiş ve bir gün başkanlığa aday olmak istediğini söylemişti.

arnold-film

Hal böyle olunca Johnson’ın kamu hizmetine gönüllü olmasına şaşmamalı. Sosyal medya mecralarındaki nüfuzunu kullanarak (sadece Instagram’da 107 milyon takipçisi var), çocuk sağlığı için çalışan The Rock Foundation gibi dernekler aracılığıyla hayır da işliyor.

Yanan bir gökdeleni halletmek bir yana, gittikçe bozulan siyasi sistemi düzeltebilir mi sizce? Kafadan elemeyin. Artık kutuplaşmış olan toplumumuzda ortak payda yaratabilecek ender kişilerden biri Johnson. Hele son zamanlarda gördüklerimize bakarsak, Dwayne Johnson’ın adaylığı hiç ama hiç uçuk gelmiyor.

Evet, belki de vakit Birleşik Rock Devletleri vaktidir. Çünkü bazen tek ihtiyacınız, kocaman bir yüreği olan iri bir adamdır.

Cable Flye Hareketi ile Göğüs Kaslarınız Ortaya Çıksın!

Göğüs kaslarınızda esneme hissedene kadar kollarınızı yanlara uzatın. Göğsünüzü kullanarak kollarınızı başlangıç pozisyonuna döndürün; bu esnada nefes verin.

Klasik Rock Antrenmanı Sizi Zorlayabilir

1 (2)

Dwayne Johnson’ın en iyi antrenmanı.

Bu programı 4-6 hafta boyunca uygulayın. Rienzi Strength and Conditioning salonundan (@daverienzi)  Dave Rienzi tarafından tasarlanan program Dwayne Johnson’ın Herkül filmindeki rolüne hazırlanırken kullandığı programın ta kendisi (Hani Dwayne’in tüm zamanların en iyi fiziğine sahip olduğu film).

Uyarı: Sonunda Roma tanrılarına benzeyebilirsiniz!

1.Gün: Sırt Antrenmanı

egzersiz

*Her seti 2 drop setle yapın.

**Her setin son tekrarını 15 dakika tutun.

Barbell Shrug Egzersizi Sayesinde Omuz Kaslarınız Güçlensin

Barı, omuzlardan biraz geniş mesafeyle kavrayın. Omuzlarınızı kulaklarınıza doğru silkip hareketin tepe noktasında 1-2 saniye bekleyin.

2.Gün: Göğüs Antrenmanı

antrenman

*Sete kollar kilitli konumda başlayın. Her tekrarda kol değiştirip kol başına 12 tekrar tamamlayın.

2 (2)

3. Gün: Bacak Antrenmanı

Screenshot_3

*Bacak başına 20 tekrar.

Barfiks Egzersizi ile Tüm Vücudunuz Çalışacak

Her tekrarın sonunda ölü adam sarkması duruşuna inin ve hareketten tam verim almak için kendinizi yukarıya çekmeden önce kürek kemiklerinizi sıkın.

Hammer Rope Curl Nasıl Yapılır?

Kablo makinesine halat takıp alt seviyeye ayarlayın. Halatı iki elle tutup biceps kaslarınız kasılana kadar yukarı bükün (curl).

Hammer Strength Press Hareketi ile Güçlenin!

Hammer Strength makinesine oturun ve kollarınız tamamen açılana kadar sapları bastırarak yukarı ittirin. Yavaşça alçaltın.

4. Gün: Omuz Antrenmanı

Screenshot_4

*Her sette 3 drop yapın.

4 (3)

5. Gün: Kol Antrenmanı

Screenshot_5

Biceps

Sadece rope curl’den sonra dinlenerek dört turu döngü olarak tamamlayın.

Triceps

5 (3)

Sadece dipten sonra dinlenerek dört turu döngü olarak uygulayın.

*Triceps kaslarınızı vurgulamak için barların üstüne hafif yaslanın.

Yazar: Jim Schmaltz

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER