Ana SayfaEgzersiz-SporFitness ÖnerileriTakviyeler Kas Gelişim Hızınızı Artırıyor

Takviyeler Kas Gelişim Hızınızı Artırıyor

Her zaman ileriyi hedeflemelisin, söz konusu takviye olunca da öyle olmalısın! Yazımızda bahsedeceğimiz bu destekleyici ürünler antrenmanlarınıza yardımcı olmakla kalmayıp şaşırtıcı  farklı yararları ile de sizi güçlendirecektir.

Bir Taşla İki Kuş

Bazı popüler antrenman takviyeleri fitness seviyenizi arttırmak ve fiziğinizi şekillendirmenize yardımcı olmaktan çok daha fazla yararları vardır. Takviyeler aynı zamanda sağlığınızı da güçlendirrir.  Bu yazımızda bu takviyeleri vücudunuuz ve zihniniz için olan yararlarını  nasıl arttırabileceğinizi öğreneceksiniz.

Kreatin

powder__square

Antrenmanınıza Etkisi

Performans arttırıcı itibarının yanı sıra kreatin yağsız kas kütlesi, gücünüz ve enerjiniz üzerinde de olumlu sonuçlar meydana getirir ve anaerobic eşiğinizi arttırarak en zor Tabata dersleri boyunca enerjinizi en yüksek seviyede tutmanıza yardımcı olur. Su tutucu özelliği konusundaki söylentilere gelince onları dikkate almayın: Araştırmalar kreatinin bu etkisinin çoğunlukla erkeklerde meydana geldiğini göstermektedir, kadınlarda değil.

Sağlığınıza Etkisi

Kreatin spor performansını arttırıcı bir ürün olarak kullanılmaya başlanan sonra da eklemlerinde kireçlenme yaşayan hastalara yardımcı olmak adına tıbbi yararlarından faydalanılan tek üründür. Sağlıklı bireylerde kas gücü ve hacmini koruyarak yaralanmalardan sonra kendinizi toparlamanıza yardımcı olur. İngiltere’de yapılan bir araştırma kreatin kullanmanın hem hafıza ve zeka üzerinde olumlu faydalarının olduğunuı gösterdi.

Glutamin

protein

Antrenmanınıza Etkisi

Glutamin egzersiz gücü ve kas gelişiminde olumlu sonuçlar doğurabilir. Glutamin aynı zamanda acıyı azaltıp, kas lifi yenilenmesini ve protein ve glikojeni tetikleyerek iyileşmenize yardımcı olur. (Sonuncu saydığımız madde kaslarınızın bir sonraki antrenman için hazır olmasını sağlar).

Sağlığınıza Etkisi

Glutaminin bu iyileştirici mahareti aynı zamanda bağışıklık sisteminiz üzerinde de olumlu faydalar meydana getirir böylelikle soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara yakalanmamış olursunuz. Haftada dört yada beş kez ağır antrenman yapıyorsanız-bu bağışıklık sisteminizi baskılayabilen bir şeydir-bu daha da önemli bir konu haline geliyor.

Yeşil Çay Özü

Antrenmanınıza Etkisi

Yağ yakıcı bir ürün kullanıyorsanız muhtemelen yeşil çay özünü zaten tüketiyorsunuzdur. Yeşil çay özü egzersiz sırasında enerjinizi yağ depolarından elde etmenizi sağlar ve American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative, and Comparative’de yayınlanan bir araştırmaya göre dayanıklılığınızı %24 arttırarak antrenmanlarınızda daha uzun verim almanızı sağlar. Ek olarak yeşil çay özünün EGCG’de dahil yüksek antioksidan seviyesi ağırlık egzersizlerinin vücutta buraktığı oksidatif strese karşı da koruma sağlamaktadır.

Sağlığınıza Etkisi

Güçlü bir antioksidan olan yeşil çayın birçok kansere yakalanma riskini azalttığı gösterilmiştir. Yeşil çay özündeki L teanin amino asidinin üç saat boyunca dikkatinizi toparlama da yardımcı olabileceği söylenmektedir.

Whey Protein Tozu

protein-powder

Antrenmanınıza Etkisi

Muhtemelen antrenman sonrası zaten protein içeceğinizi yudumluyorsunuzdur. Bunu yapmaya devam edin: Araştırmalar gösteriyor ki 20 gram whey proteini tüketmek kas gelişimi ve gücünü arttırmasının yanında dinlenme hızınızı da geliştiriyor.

Sağlığınıza Etkisi

Appetite’de yayınlanan bir araştırmaya göre  denekler bir whey protein içeceği tükettikten iki saat sonra karbonhidrat zengini bir içeceğe kıyasla ortalama %18 daha az yemek yediler. Whey’in yararları bununla da kalmıyor: American Journal of Clinical Nutrition’da yayınlanan bir araştırmaya göre whey proteini tüketen insanların fiziksel olarak stresle baş etmede daha başarılı oldukları gözlemlendi. Araştırmacılar sütten gelen proteinin serotonin seviyelerini denge de tutarak sizi daha dengeli birisi yaptığı konusunda yorumda bulundular.

Sağlıklı beslenme alışkanlığınızı boylarından büyük işler beceren takviyeler ile destekleyin.

Yazan: Carey Rossi

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER