Ana SayfaSağlıkSağlıklı BeslenmeKilo Verdirici Tarifler: 5 Lezzetli Öğün

Kilo Verdirici Tarifler: 5 Lezzetli Öğün

Çoğumuz fazla kilolarımızdan şikayetçiyiz. Ne yaparsak yapalım o kiloları veremediğimizden bahseder dururuz. Peki bu kiloları verebilmek için gerçekten çabalıyor muyuz? Mesela haftada ne kadar süre spor yapıyorsunuz ya da sağlıklı beslenmeye özen gösteriyor musunuz?

Vakit olmadığından yakınıyor olabilirsiniz fakat sağlıklı beslenmek için ekstra bir zamana ihtiyacınız yok. Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde yediklerinize biraz özen göstererek sağlıklı yaşam ilk adımı atmış olacaksınız. Size yardımcı olacağını düşündüğümüz, öğle ya da akşam yemeğinde rahatlıkla tüketebileceğiniz bazı kilo verdirici tarifleri paylaşıyoruz.

Salatalık, Mısır ve Siyah Fasulye Salatası

Yüksek lif ve su içeriği ile bu basit salata tarifi sayesinde saatlerce açlık hissetmeyeceksiniz.

Açlığınızın silahı olacak. Protein artırmak isterseniz de içerisine ızgara tavuk ekleyebilirsiniz. Siyah fasulye tüketimi kalp hastalığı riskini azaltır. Kan şekeri düzeylerini kontrol eder. Vücutta demir ve kalsiyumu uygun düzeyde korur. Düşük yağ ve kolesterol düzeylerini normale getirir. Siyah fasulye, bitkisel besinler arasında iyi bir kaynaktır.


Kalori: 274

Fiber: 11.9 gram

Protein: 9.9 gram

Avokado Soslu Tavuk Salatası

Lif dolu avokado sizi akşam yemeği kadar memnun edecektir. Enerji değeri yüksek bir meyve olan Avokado, yağ ve protein açısından da oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındıran besleyici bir besindir.

Kalori: 425

Fiber: 8.3 gram

Protein: 39.6 gram

Sebzeli Humus Sandviç

Kısa sürede hazırlanabilecek en iyi vejeteryan sandviçidir. Humus, vücudunuz için gereken lif ve proteini sağlar. Humus protein açısından çok zengindir ve böylelikle hem açlığınızla savaşır, hem de kan şekerinizi dengeler.

Kalori: 336

Fiber: 12.5 gram

Protein: 12.4 gram

Sebze Çorbası

Fasulye, mısır, sebze suyu ve tavuk gibi karışımlarla kendinize protein miktarı bol bir çorba hazırlayabilirsiniz. Sebze çorbası metabolizmanızın hızlanmasında da yardımcı olacaktır.

Kalori: 321

Fiber: 3.3 gram

Protein: 36,4 gram

Kavrulmuş Tatlı Patates ve Siyah Fasulye Tortillası

Kepekli tortillaya sarılmış siyah fasulye, mısır, kırmızı biber, sulu domates ve kavrulmuş tatlı patates ile öğününüzü lezzetli ve sağlıklı geçireceksiniz.

Kalori: 471

Fiber: 13.6 gram

Protein: 13.7 gram

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız beslenmenize dikkat etmeli ve haftada en az 3 gün mutlaka spor yapmalısınız. Evinize veya işinize yakın bir spor salonu seçmeniz sizin için avantaj olacaktır. Günde sadece 1 saatinizi spora ayırmanız ve günlük beslenme şeklinize düzen getirmeniz bir ömür sizi rahatlatacak bir yol olacaktır.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER