Ana SayfaSağlıkSağlıklı BeslenmeAntrenman Sonrasına Özel Atıştırmalık Önerileri

Antrenman Sonrasına Özel Atıştırmalık Önerileri

Antrenmandan sonra yedikleriniz, toparlanma sürecini optimize etmenize ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Antrenman yaptığınız günün saatine bağlı olarak, antrenmandan sonra tam bir öğün de tüketebilirsiniz. Ancak öğün aralarında veya yemek hazırlayamayacağınız dar zamanlarda; hızlı, kolay ve sağlıklı atıştırmalıkları tercih edebilirsiniz.

Aşağıdaki atıştırmalık fikirleri, antrenman sonrası ihtiyaçlarınız için protein ve karbonhidrat kombinasyonu sunar.

İşte antrenman sonrasında tüketebileceğiniz atıştırmalık önerileri…

Yaban Mersini & Yoğurt

Yoğurt vücudun iyileşmesine, onarılmasına ve kas gelişimine yardımcı olan proteinle doludur. Yoğurtta bulunan kalsiyum kas büyümesinde de etkilidir. Yaban mersini gibi orman meyveleri ise en iyi antioksidan kaynaklarından biridir. Meyveler, yoğurdu doğal olarak tatlandırır ve karışıma yeterli miktarda karbonhidrat ekler.

Ton Balığı & Tam Tahıllı Ekmek

Ton Balığı & Tam Tahıllı Ekmek

Antrenman sonrası atıştırmalık olarak yarım sandviçten daha doyurucu ne olabilir? Bir dilim kepekli ya da tam tahıllı ekmeğin üzerine biraz limon suyu ve zeytinyağı gezdirilmiş ton balığı, ideal bir protein ve karbonhidrat içeriği sunabilir.

Lor Peyniri & Meyve

Lor peyniri hem peynir altı suyu hem de kazein proteini içeren mükemmel bir kaynaktır. Peynir altı suyu, yüksek kaliteli ve iyi emilen bir proteindir. Kazein ise kas gelişimini hızlandırdığı ve toparlanmaya yardımcı olduğu bilinen yavaş sindirilen bir proteindir. Lor peynirini biraz meyve ile eşleştirmek, aynı zamanda ek karbonhidrat ve lif içeriği sağlamanıza da yardımcı olur.

Elma & Fıstık Ezmesi

Elma, lif açısından zengin bir meyvedir. Yer fıstığı ise sağlıklı yağ, bitki bazlı protein ve lif içeriğine sahiptir.  İki yemek kaşığı doğal fıstık ezmesi ve bir elma; egzersiz sonrası hafif, hızlı ve kolay bir atıştırmalık olarak tüketilebilir. Bu ikili sizi yemek saatine kadar idare edecektir.

Fıstık ezmesi çeşitleri için tıklayın.

Protein Tozu & Muz

Protein Tozu & Muz

Protein tozu, hareket halindeyken veya aşırı kalori artışı olmadan genel protein alımınızı artırmak istediğinizde harika bir seçenektir. Protein tozlarının, peynir altı suyundan bezelyeye ve pirince kadar uzanan hem hayvansal hem de bitki bazlı seçenekleri mevcuttur. Protein tozları smoothie’lere karıştırılabilir, sütle karıştırılabilir veya suya eklenebilir. Genelde porsiyon başına 20 ila 30 gram protein sağlar. Bir ölçek protein tozu ve bir orta boy muzdan oluşan antrenman sonrası atıştırmalık, protein ve karbonhidrat ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olabilir.

Protein tozu çeşitleri için tıklayın.

Haşlanmış Yumurta & Kızarmış Ekmek

İster sabah ister öğlen veya akşam egzersiz yapın, yumurta ve kızarmış ekmek dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz hızlı ve kolay bir kombinasyondur. Yumurta sadece iyi bir protein kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda doğal bir kolesterol kaynağıdır ve bunun kas inşası ve iyileşmesi üzerinde yararlı bir etkisi olduğu düşünülür. Vitamin ve mineral değeri yüksek olan ve kompleks karbonhidrat içeren tam tahıllı ekmek, uzun süre tokluk sağlar. İki yumurta ve bir dilim kızarmış tam tahıllı ekmekten oluşan bir antrenman sonrası atıştırmalık, ideal bir seçenek olabilir.

İlginizi Çekebilir: Sporcular için Sağlıklı Tatlı Tarifleri

1 Yorum

  1. Simply wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is just nice and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER