Ana SayfaEgzersiz-SporFitness ÖnerileriMetabolizmayı Hızlandırmak İçin Yapılması Gereken Egzersizler

Metabolizmayı Hızlandırmak İçin Yapılması Gereken Egzersizler

Metabolizmayı hızlandırmak ve vücudu harekete geçirmek, gün içerisinde normalde harcayacağımızdan çok daha fazla enerji harcamamıza neden olur. Yani egzersiz yapmıyorken bile normalden daha fazla yağ yakıyor oluruz. Yağ yakıcı sıkı bir egzersiz sonrası vücut 48 saat boyunca hızlı çalıştır. Şimdi metabolizma hızını artırmaya yardımcı olan birkaç egzersiz çeşidine göz atalım.

Köprü: Öncelikle yere uzanın. Bacaklarınızı kalça genişliğinde açarak ayaklarınızı yere bastırın ve kalçanızı kaldırın. Ellerinizi altınızda birleştirin ve eğer iyi hissederseniz omuzlarınızı teker teker kıpırdatın.

Deadlift: Bacaklar omuz genişliğinde açılır. Parmak uçları hafif bir şekilde dışarı bakar. Bar veya dambıl ayak bileğiyle parmak uçları arasında olmalıdır. Kalça olabildiğinde dışarı itilir, göğüs yukarı kaldırılır. Omuzlar geride, sabit bir şekilde tutulur. Sırt mutlaka düz olmalıdır. Ağırlık, eğilirken ve kalkarken bacaklara oldukça yakın tutulmalıdır.

Lunge: Ayakta dik durarak yapılan bir harekettir. Ayaklarınızı omuz hizasında açın ve kalçanızı geriye atın. Bir bacağınızla öne doğru bir adım atın ve bacağınızı dizden kırın. Öne attığınız bacağınız 90 derece açık olmalı. Çok fazla ileriye atmaya çalışmayın. Ortalama bir adım atarmış gibi olmalı. Bu esnada diğer bacağınızı da dizden aşağısı yere paralel olacak şekilde kırın. Tekrar başlangıç pozisyonuna dönün ve yine aynı bacağınızı öne atın.

Plank: Vücudunuzu tam bir düz çizgi olacak şekilde ayarlayın. Omurganız yere paralel olmalıdır. Boynunuz rahat olmalı ve yere doğru bakmalısınız. Karın kaslarınızı sıkarak, kalçanızın da düşmediğinden emin olun. Bu şekilde 10 saniye durmaya çalışın. Güçlendikçe süreyi 1 dakikaya kadar çıkarabilirsiniz.

Şınav: Yüzüstü uzanın ve ellerinizi omuz genişliğinde açın. El parmaklarınızı birleşik tutmayın ancak çok da açmayın. Nefes alırken göğsünüz neredeyse zemine temas edene kadar kendinizi aşağı doğru hareket ettirin. Daha sonra nefes verin ve göğsünüzü sıkarken başlangıç ​​pozisyonuna doğru, vücudunuzun üst kısmını yukarı doğru hareket ettirin.

Metabolizmanızı hızlandırarak kilo probleminizi yok edebilirsiniz. Bunun için metabolizma hızlandırıcı egzersiz tekniklerini uygulamanız gerekiyor. Yukarıda belirtmiş olduğumuz egzersizler yapım açısından sizi çok fazla zorlamayacaktır.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER