Ana SayfaEgzersiz-SporGrup DersleriYoga ile Bel ve Sırt Ağrılarından Kurtulun

Yoga ile Bel ve Sırt Ağrılarından Kurtulun

Genellikle ofis çalışanlarında görülen sırt ve bel ağrıları, insanı oldukça rahatsız eden bir durumdur. Masa başında çalışmak, vücudumuzun saatlerce hareketsiz durmasını sağlıyor ve zamanla  sırtta ve bel de ağrılara neden oluyor.

Sırt ve bel ağrılarına iyi gelen 4 adet yoga duruşu olduğu belirtilmiştir. Her  gün 10 dakikanızı bu egzersizlere ayırarak ağrılarınızı azaltabilirsiniz…

Butterfly

Yere oturun, her iki dizinizi de bükün ve ayaklarınızı birleştirin. Ellerinizi kullanarak ayaklarınızı tıpkı bir kitap gibi açın ve dirseklerinizle dizlerinizi yere bastırın. Yaklaşık 30 saniye bu şekilde kalın.

Half Happy Baby

Sırt üzeri yere uzanın , sol dizinizi bükün, ayağınızın dışını kavrayın. Üst gövdenizi nazikçe kullanarak bacağınızı kendinize doğru çekin. Omzunuzu  ve göğsünüzü zorlamamaya çalışın. Mümkün olduğunca rahat olmaya çalışın. Bu pozisyonda yaklaşık 30 saniye kalın  ve diğer bacağınızla da aynılarını tekrarlayın.

Pigeon/Güvercin Pozu

Sağ diziniz bükülü şekilde, sol bacağınız gergin ve arkanızda kalarak oturun. Sağ ayağınızı birkaç santim geride tutun. Sol kalçanızın yere tam oturduğundan emin olun. Ellerinizi önce öne, sonra  havaya kaldırın. Gövdeniz hafifçe sağ dizinizin üzerine eğili dursun.Yaklaşık 30 saniye bu pozisyonda kaldıktan sonra diğer dizinizin üzerinde hareketi tekrarlayabilirsiniz.

Double Pigeon

Her iki bacağınız da öne uzanmış şekilde yerde oturun. Sağ dizinizi bükün ve yere koyun. Bileğiniz ve ayağınız yerde pelvik bölgenize paralel kalacak şekilde dursun. Sol dizinizi de bükün ve sağ  bacağınızın üzerinde koyun. Bacaklar üçgen biçimde durmalı. Duruşu daha da yoğunlaştırmak için ellerinizi hafifçe arkaya koyabilirsiniz. Yaklaşık 30 saniye bu şekilde kalın,yavaşca kendinizi serbest bırakın ve duruşu diğer ayağınızla tekrarlayın.

Ağrılarınızı en aza indirebilmek ve tamamen kurtulabilmek için bu egzersizleri mutlaka uygulamanızı ve belirttiğimiz birkaç kurala mutlaka uymanızı tavsiye ediyoruz

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER