Ana SayfaZayıflama-DiyetDiyet Önerileri7 İpucu ile 7 Günde Forma Girin

7 İpucu ile 7 Günde Forma Girin

Oncelikle bu ipuçlarını şok diyetlerle kıyaslamayın. Sağlıklı bir yaşam tarzına adapte olmanız için 7 günlük bir süreç yeterlidir.

Bu 7 gün de yeme programınızı değiştirebilir, hayatınıza sporu sokabilir ve daha sağlıklı alışkanlıklara sahip olabilirsiniz. Kalıcı çözümler için biliyorsunuz ki düzenli bir şekilde spor yapıp, beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Bu yolda en doğru şekilde ilerleyebilmeniz için sizlere yol gösterecek bu 7 madde ile ilk adımı atabilirsiniz.

Bol Su, Sebze- Meyve, Protein ve Sağlıklı Yağları Tüketin

Ana öğünlerinizde protein, sağlıklı yağ ve karbonhidrat oranı düşük olan sebzeleri tüketin. Kırmızı et, tavuk somon, yumurta gibi besinleri öğünleriniz arasında sokun ve düşük karbonhidratlı besin olarak da karalahana, ıspanak, brokoli, salatalık ve kereviz tüketebilirsiniz.Ve unutmadan hayatınıza daha fazla suyu dahil edin!

3 veya 4 Gün Egzersiz Yapın

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve daha hızlı sonuç alabilmek için hafta da en az 3 gün spor yapmalısınız. Kardio bu konuda en hızlı sonuç alabileceğiniz egzersizler içerisindedir. Ayrıca ağırlık kaldırma egzersiz ile de daha hızlı kalori yakabilir ve metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Yine eğlenceli grup derslerinden zumba, yoga ve pilates ile hem ruhunuzu dinlendirebilir hem de sıkı bir bedene sahip olabilirsiniz.

Egzersiz Öncesi Kahve Tüketin

Egzersizden 15 dakika önce şekersiz bir kahve içmek size güç ve enerji katacaktır. Ayrıca daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olurken aynı zamanda da metabolizmayı hızlandırmaktadır.

3 Beyazı Unutun, Yulafa Yer Açın

İnsülin vücutta yağ depolayan bir hormondur ve kilo vermenizi zorlaştırır. Şeker ve nişastalı gıdalar da fazlasıyla insülin bulunmaktadır. Bu yüzden şeker, tuz ve undan uzak durup, tam tahıllıları yulafı, kinoa ve chiayı hayatınıza sokun.

En Az 8 Saat Uyku

Metabolizmanızın düzgün çalışabilmesi ve vücudun kendini yenileyebilmesi için düzenli uyku şart. Düzensiz bir uyku obeziteye kadar birçok rahatsızlığa neden olmaktadır. Günde en az 8 saat uyuyarak bu dengeyi kurabilirsiniz.

Stresten Uzaklaşın

Fazla stres daha fazla yağlanmak demektir! Stres anında vücut kortizol hormonu salgılamaktadır. Bu stres hormonu da göbek bölgesinde yağlanmaya neden olmaktadır. Sakin ve keyifli bir hayat hem ruhsal hem de bedensel olarak size birçok yarar sağlayacaktır.

Tabaklarınızı Küçültün

Öğünlerinizde tabaklarınızın boyutunu küçülterek daha az yemek yiyebilirsiniz. Tabak boyutunu büyük tutmak daha fazla yemenize neden olacaktır. Böylelikle tüketeceğinizden daha fazlasını yiyerek kilo alabilirsiniz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER