Ana SayfaEgzersiz-SporSquat Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Squat Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Daha sıkı kalçalar, dar ve kalkık bir popo…

Günümüzde erkek ve kadınların genel sorunu olan sarkık ve geniş basenlerle yayvan bir popo artık sorun olmaktan çıkıyor. Son dönemin en etkili ve popüler egzersizi squatın bilmediğiniz faydalarını anlatacağız.

Tüm Vücutta Kas Yapımı İçin Squat

SQUAT ile ilgili görsel sonucu

Sadece belirli kasları değil tüm vücutta ideal bir kas yapımı sağlar. Doğal olarak sağlanan büyüme hormonu ile squat hareketi, diğer tüm bölgeler içinde son derece anabolik ortam sağlar. Eğer sıkılaşmak ve güçlenmek istiyorsanız squat yapmanız gerekiyor.

Daha Fazla Yağ Yakmak İçin Squat

Kaslarımız yağ yakarlar. Bu nedenle kas kütlemiz ne kadar fazlaysa yağ yakımı da o kadar artar. Buna örnek olarak; kadınlarda erkeklere nazaran daha fazla yağ vardır, bunun sebeplerinden bir tanesi kas kütlesinin az olmasıdır. Squat ile kas kütlenizi arttırıp yağlarınızı daha fazla yakabilirsiniz!

 Hareketliliği Korumak İçin Squat

Squat egzersizi alt vücut gücünü arttırmakla beraber vücut hareketliliğini de koruyup geliştirir. Yani  hareketliliğin sağlaması için bacak ve kalça kaslarının kuvvetli olması gerekir. Squat egzersizinin temel prensibi ile doğru orantılı olarak hareketlilik de artar.

Dengeyi Korumak İçin Squat

squat hareketleri ile ilgili görsel sonucu

Denge hareketlilik ile doğru orantılıdır. Vücut dengesinin sağlaması için alt vücut günün yüksek olması gerekmektedir. Squat hareketi vücut dengesini artırmakla kalmaz vücut ağırlık noktasını da keşfetmenizi sağlar.

Performansı Artırmak İçin Squat

Normal yaşantımızda genel olarak her işi yapmaktayız. Bunun için ise sağlıklı ve güçlü bir vücuda ihtiyacımız olması gerekiyor. İşte tüm bunların baş kahramanı squat. Bacak, kalça, bel, omuz vb. temel kaslarımızın gücünü artıramak normal yaşantımızdaki performansımızı yükseltir.

Karın Bölgesi İçin Squat

Squat etkin ve verimli olarak karın bölgesini geliştirir. Vücudumuzun merkezi olarak kabul edilen karın bölgesi geliştirilmeye ihtiyaç duyar. Tüm temel kaslarınızla beraber karın kasları için squat vazgeçilmez bir egzersizdir.

Eklemleri Güçlendirmek İçin Squat

İlgili resim

Squat egzersizi ile sadece kaslarınız değil; kalça, diz, ayak bileği eklemleri de tüm yükü kaldırmak için birlikte çalışır. Tüm bu yük belirtilen eklemleri eşit miktarlarda çalıştırır. Bununla beraber eklem bağlarını da geliştirir.

Kıvrımlı Bir Vücut İçin Squat

Kas gelişimi ile kıvrımlı bir görünüşe sahip olacağınız bu egzersiz ile artık sıkı bir vücuda  da sahip olacaksınız. Mevsim fark etmeksizin tüm giysileriniz rahatlıkla kullanabilecek, dilediğiniz ölçülere kavuşacaksınız.

Yaşamınızı Kolaylaştırmak İçin Squat

Günlük yaşamınızda kendinizi halsiz ve güçsüz hissedersiniz. İşte size bu negatiflikleri hayatınızdan çıkarma fırsatı veren bir egzersiz! Günlük hareketlerinizi kısıtlamadan yapabileceğiniz squat hareketi performansınızı yükseltir ve modunuzun olumlu yönde değişmesini sağlar. Salgıladığınız mutluluk hormonu sayesinde kendinizi enerjik ve dinamik hissedersiniz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER