Ana SayfaEgzersiz-SporYağ Yakımını Hızlandıracak Tüyolar

Yağ Yakımını Hızlandıracak Tüyolar

Spora başlama amacımız en nihayetinde kilo vermek olsa da bu süreçte yağ yakmak da spordan alınan verim konusunda önemli bir kriterdir. Spor salonunda yapılan yüksek yoğunluklu kardiyo egzersizleri kilo kaybetmenin en iyi yollarındandır.

Spor öncesi ve spor sırasında uygulayacağınız bazı ufak değişiklikler egzersizlerden daha fazla verim elde edip, daha fazla yağ yakmanızı kolaylaştıracaktır. İşte daha hızlı yağ yakmanızı sağlayacak püf noktaları!

Isınmadan Spora Başlamayın

Kardiyonun temel amacı kalp hızını düzenli bir şekilde artırmaktır. Bilek, diz, omuz gibi eklem noktalarını ve ligamentlerinizi ısıtıp bedeninizi daha hız yağ yakmaya hazır hale getirmeyi unutmayın. İster kardiyo yaparken ister egzersizleriniz sırasında kalp atış hızınızın nasıl olması gerektiğini öğrenmek için “İdeal Kalp Atış Hızı” başlıklı içeirğimize göz atabilirsiniz.

Sprint Zamanı Tutun

Eğer bisiklet egzersizleri yapıyor ya da koşuyorsanız, çalıştığınız makinenin en yüksek hızına kadar çıkın ve 30 saniye boyunca en yüksek hızda devam edin. Daha sonra yavaşlayın ve 90 saniye düşük hızda devam edin. Eğer dışarıda koşuyorsanız, 60-70 metre kadar en yüksek hızda koşun, daha sonra 90 saniye boyunca yürüyün. Vücudunuzu soğuttuktan sonra bunu tekrarlayın.

Dik Durun

Hemen hemen herkes kardiyo egzersizi yaparken öne doğru eğilerek egzersizi kolaylaştırır. Özellikle sprint sırasında dik durmaya özen gösterirseniz, kaslarınızdaki yoğunluk egzersizin tamamında aynı şekilde kalır.

Hazır Olmadan Başlamayın

Vücudunuz, dinlenme halinden yoğun aktivite haline geçiş sırasında çok daha fazla kalori harcar. Bu yüzden özellikle egzersizler arasındaki dinlenme sürelerini es geçmeyin.

Yoğunluğa ve Niteliğe Odaklanın

Daha fazla yağ yakmak için egzersizinizi gerektiği gibi yaparak hem enerjinizden hem de zamandan kazanın. İnterval egzersizlerin yoğunluğu, o egzersizi kaç kez yaptığınızdan çok daha önemlidir.

Tartıdan Uzak Durun

Vücudunuzdaki yağ azalırken kas kütlesi artıyor olabilir. Bu yüzden sık sık tartıya çıkıp kendinizi strese sokmayın. Vücudunuzun aynada nasıl göründüğü, tartıda gördüğünüz sonuçtan daha önemlidir.

Kalori Alımınızı Yavaş Yavaş Azaltın

Eğer yağ kaybetmek istiyorsanız, günlük aldığınız kalori miktarını bir anda azaltmayın. Bu, vücudunuzu kıtlık durumuna sokacak ve metabolizmanızın yavaşlayıp daha zor yağ yakmasına neden olacaktır.

Karbonhidratı Azaltıp, Proteini Artırın

Hızlı yağ kaybetmek istiyorsanız karbonhidrat alımını azaltmalısınız. Protein alımını artırmak ise metabolizmanızın hızını artırır ve kas kütlenizi korumanızı sağlar. Karbonhidratı tüketme zamanınınz da yağ yakımı için önemlidir. Karbonhidrat içerikli besinleri, gündüz saat 3’ten önce tüketmeye özen gösterin.

Daha Sık ve Küçük Porsiyonları Tercih Edin

Günde 6 küçük öğün şeklinde beslenerek, vücudunuzun kas kütlesini güçlendirmesi ve hızlı yağ yakması için ihtiyacı olan desteği vermiş olursunuz. Bununla birlikte metabolizma hızınız da artar. Vücudunuz kıtlık durumuna girmesini engeller.

Yağ Yakıcı Supplementler Kullanın

Beslenmenize ek olarak yağ yakıcı takviyeler kullanmak, vücuttaki yağ oranının daha hızlı düşmesine yardımcı olur. CLA, karnitin, kafein gibi vücuttaki yağların parçalanmasına destek olan supplementleri beslenme programınıza ekleyebilirsiniz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER