Ana SayfaSağlıkSağlıklı BeslenmeTavuk İle Yapabileceğiniz 5 Mükemmel Yemek

Tavuk İle Yapabileceğiniz 5 Mükemmel Yemek

Tavuk hepimizin vazgeçemediği hem pratik hazırlanan hem de mükemmel tatlar yaratabilen bir gıda. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz gibi, acıktığımızda da ilk aklımıza gelen besinlerden biri!

Sporcular için de ayrı bir önemi olan tavuk ile proteine doyup, nefis tatlar yaratabilirsiniz. 100 gramında 23,5 gram protein olan tavuk, yağsız ve lezzetli protein yemeklerinin başında gelir.

1. Salata ile Vitamine Doyun

salata-tav

Üstten fermuarlı bir poşetin içine 450g tavuğu, ½ çay bardağı portakal suyunu, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, ¼  çay bardağı balsamik sirkeyi, 1 yemek kaşığı hardalı, 1 tatlı kaşığı tuz içermeyen baharat karışımını ve 1-2 diş kıyılmış sarımsağı doldurun. Izgara etmeden önce 24 saat marine edin. Izgara ettiğiniz tavuk parçalarıyla yeşillikli, sebzeli ve kinoa gibi tahıllı salatalarınızın üstünü süsleyin.

2. Lavaş Arası Denemeyi İhmal Etmeyin!

Çevirme pilicin derisini sıyırıp şeritler halinde doğrayın. Tavuğu acı harçla (acı biber, sarımsak tozu, soğan tozu, pul biber, İzmir kekiği, kırmızıbiber, kimyon, deniz tuzu, karabiber) karıştırın. Kızartma tavasında ısıtın. Tam tahıllı lavaş ekmeğine yerleştirin. Üzerine domates sosu, yağsız peynir, sade yoğurt ve sebze ekleyin. Limon dilimiyle servis edin.

3. Sandviç Hazırlamak Basit Ama Bu Tarif Eşsiz

tavuklusandvic

Pişmiş tavuğu dilimleyin. (Hazır alıyorsanız mümkünse ekstra baharat, tuz veya yağ ilavesiz olanlarından alın.) Tavuk dilimlerini tam tahıllı kızarmış ekmeğin içine yerleştirin. Onun üstüne orta boy avokadonun üçte birini, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 dilim peynir, marul, salatalık ve domates ilave edip yiyin.

4. Parmıcan Yiyerek Protein Depolarınızı Doldurun

makarna-tavuk

İkiye bölünmüş tavuk göğsünü yumurta akının içine daldırın. Ardından tam buğday unundan yapılmış ekmek kırıntısıyla kaplayıp üstüne de sarımsak tozu ve parmıcan sürün. Yağlanmış bir tepsiye koyup fırında 200 derecede 20 dakika pişirin. Parçaların üzerine ikişer yemek kaşığı domatesli sarımsaklı sos, 1 ince dilim mozarella ve doğranmış fesleğen serpin. 10-15 dakika daha pişirin. Tam tahıllı makarnaya sos olarak yiyin.

5. Burger Demek Aşk Demek!

450g tavuk göğsünü 1 adet doğranmış kırmızı dolma biber, ½ kıyılmış soğan, 450g ıspanak, tam buğday unundan ekmek kırıntıları, 1 yumurta, baharat karışımı ve kıyılmış sarımsak ile karıştırın. Karışımdan dört köfte yapıp tam pişene kadar pişirin. Marul yaprağına sarıp yiyin.

Not: Tavuğun derisiz göğsünü yiyin. Tavuğun en yağsız kısmı olup doymuş yağ oranı çok azdır.

Uzman Diyetisyen Yazar: Jenna Werner, Amerikalı lisanslı diyetisyen.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER