Ana SayfaGenelSporu Sevmek Sandığınız Kadar Zor Değil!

Sporu Sevmek Sandığınız Kadar Zor Değil!

Sporu sevmesek de egzersiz yapmak isteyen, en azından bunu çevremize göstermek isteyen ama bir türlü bu isteği için adım atamayan bir toplum haline geldik. Tabi sebeplerimiz hazır;  yoğun iş hayatı ve sosyal yaşam, üşenme, erteleme, motivasyon düşüklüğü gibi birçok faktör var ama spor yapamamızın asıl sorunu bunu gerçekten isteyip istememiz  ve hayatımıza sporu en kolay yoldan nasıl dahil edeceğimizi bulamamaktır.

Birazdan bahsedeceğimiz maddeleri dikkate alarak sporun hayatınızdaki yerini değiştireceksiniz!

İlk Adım; Başlamak

Hareketsiz bir yaşam tarzını benimsediyseniz ya da gerçekten çok yoğun bir iş hayatınız varsa; spora başlamak gerçekten sizin için zor bir süreç olacaktır. Düzenli bir hayat, sağlıklı bir yaşam en başta zor gözükür. Çünkü düzene oturtmak için bazı fedakarlıklar yapmanız, emek ve efor sarf etmeniz gerekir. Kendinize özel bir alan yaratıp, iyi hissedeceğinizi düşünürek kendinizi motive edebilirsiniz. Başlamadan önce kendiniz için iyi bir şey yaptığınızı ve sonunda çok iyi sonuçlar alacağınızı hatırlayın.

Spor Arkadaşı

Yanınızda size eşlik edecek birinin olmaması sporu sevmemenize neden oluyor olabilir. Spora başlarken yakın arkadaşınızın da size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Belirli bir zaman sonra spora adapte olduğunuzda, kendinize yeni spor partnerleri bulmanız daha kolaylaşacak ve bu durum sizi motive edecektir. Fit in Class’ın eğlenceli grup derslerine katılarak da bu sorunu çözebilirsiniz.

Sevdiğiniz Şeyi Bulun

Spora başladığınızda hangi egzersize, hangi antrenmana ağırlık vermeniz konusunda kararsız kalabilirsiniz. Fakat en başta bunu düşünüp bir çıkmaza girmektense belirli egzersizleri başlangıç seviyesinde deneyerek, hangisine ihtiyacınız olduğunu ve sizi hangisinin daha iyi hissettirdiğini daha rahat bulabilirsiniz. Böylece sizi mutlu eden şeyi bularak, daha istekli bir şekilde devam edebileceksiniz.

Denemekten Korkmayın!

Spor hayatına ilk kez adım atıyorsanız, hata yapıp insanların dikkatini çekebileceğinizi düşünerek korkuyor veya çekiniyor olabilirsiniz. Fakat unutmayın ki, birşeyleri ancak hata yaparak ve uzmanlarına danışarak öğrenebilirsiniz. Hata yapmanız sizi küçük düşürmez. Aksine doğruyu bulabilmeniz ve daha ileriye gidebilmeniz için size yardımcı olur.

Spor, egzersiz ya da başka bir şeyi benimsemenin yolu onu hayatınızın bir parçası haline getirmekten geçer. Günlük hayatınızda spora yer vermeye çalıştıkça daha çok sevip alışkanlık haline getirmeye başlayacağınızı unutmayın. Egzersizi hayatınıza dahil ederken, sevdiklerinizi de bu duruma dahil ederek, açık hava aktivitelerine katılabilirsiniz.

Mutlu ve spor dolu günler dileriz 🙂

www.sporcard.com

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER