Ana SayfaSağlıkSağlıklı YaşamMevsim Geçişlerinde Daha Zinde Hissetmenizi Sağlayacak 5 Öneri

Mevsim Geçişlerinde Daha Zinde Hissetmenizi Sağlayacak 5 Öneri

Mevsim geçişlerinde kendinizi daha yorgun hissediyor olabilirsiniz. İnsan vücudunu ve sağlığını etkileyen önemli etkenlerden biri de sıcak-soğuk değişimleridir. Ani değişen hava şartları ve kısa süreli ısı farklılıkları vücudun bu duruma alışmasını zorlaştırır. Bu durum başta vücudun strese girmesine, halsizlik ve yorgunluğa yol açarak  bağışıklık sisteminin zayıflamasına kadar gidebilir..Özellikle mevsim geçişlerinde bazı hastalıklar ilerleyebilir.

Peki ani değişen hava sıcaklığı nedeniyle dengesi bozulan vücudumuzu zinde tutabilmek adına neler yapabiliriz?

Daha Fazla Su İçin

Su içmediğinizi düşünmüyoruz ama hala yeterli su içme alışkanlığı kazanmadıysanız artık başlayın, susamasanız da su için. Günde 10–15 su bardağı su kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve mevsim değişikliklerine bağlı oluşabilecek sindirim sistemi problemlerini çözecek ve sizi zinde tutacaktır.

Kafein Tüketimini Kontrol Altına Alın

Kahve içmenin verdiği keyfi ve kahvenin yararlarını tabiki de göz ardı edemeyiz. Mevsim geçişlerinde yaşanılan yorgunluk ile savaşmak için aşırı kafein tüketmek yanlış bir uygulamadır. Çünkü aşırı kafein tüketimi kalp çarpıntısına ve vücuttan su kaybına neden olabilir. Az miktarda kafeinin uyarıcı etkisi olduğu doğrudur fakat abarttığınız zaman faydadan çok zarar getirir.

Uyku Düzenini Sağlayın

Düzenli ve yeterli uyuyun. Düzenli ve yeterli uyumak günü düzenli yaşamanızı sağlar. Zinde ve enerjik bir vücuda sahip olmak için en az 7 saat uyuyabileceğiniz bir uyku düzeni oluşturun.

Daha Düzenli ve Dengeli Beslenin

Yeterli, dengeli ve kendi içinde düzenli beslenin. Düzensiz beslenme ve uzun süreli açlıklar kan şekerinin dengesiz yükselmesi ve düşmesine neden olur, bahar yorgunluğunu sürekli hissetmenizi sağlar. Günde en az 3 öğün yiyin. 4 saatten uzun aç kalmamaya ve doğal yiyecekler tüketmeye çalışın.

Hareket Edin

Mevsim geçişlerinde enerji düşüklüğü yaşamak çok normal olsa da KIPIRDAYIN!

Açık havada en az yarım saatlik orta tempoda yürüyüşler yapın ve oksijen kapasitenizi yükseltin. Gün içinde de olabilecek en yüksek seviyede hareketli olmaya çalışın.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER