Ana SayfaSağlıkSağlıklı BeslenmeHızlı Kilo Verdiren Lahana Çorbası Diyeti 

Hızlı Kilo Verdiren Lahana Çorbası Diyeti 

Bu diyet sadece güç vermekle kalmıyor aynı zamanda insanlar bu diyeti hızlı bir şekilde kilo vermek için de yıllardır kullanıyorlar. Lahana diyeti ile zayıflayanlar arsında çok ünlü kişiler de var. Hatta eskiden bu diyete modellerin diyeti denilirdi. En iyi özelliği ise çok ucuz ve çok sağlıklı bir çorba olması… Lahana çorbası diyeti ile kilo vermeyi adım adım anlattığımız yazımızda hem hızlı kilo vermenin sırlarını paylaşıyoruz hem de besin değerleri bakımından zengin bu çorba tarifi ile ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri alabileceğinizi müjdeliyoruz.

Bu diyet programını şu anda okuyorsanız, hızlı bir şekilde kilo vermeniz an meselesi!

 Herkesin sır gibi sakladığı en iyi diyet programı

lahan-diyet

Lahana diyeti, hızlı bir çözümdür ve birçok kişi tarafından, insanların bir haftada 10 kilograma kadar kilo vermelerine yardımcı olabilecek bir mucizedir. Büyük bir olasılıkla birisi size “lahana çorbası diyet programından” bahsettiğinde iştahınız açılmamıştır. Fakat denediğinizde işinize yarayacak diyeti bulduğunuzu anlayacağınızdan eminim. Gerçekten işe yarayan bu diyet planı 1950’lerde kazandığı popülaritesinden sonra, lahana çorbası diyeti bir süre için unutuldu, ancak 1980’lerin başlarında lahana diyeti yapanlar arasında dikkat çeken Dolly Parton çorba diyeti, Trans World Airlines (TWA) Hostes Diyeti ve modellerin diyeti olarak yeniden gündeme oturdu.

Hiç şüphesiz bu diyetin tekrar gündeme gelmesi büyük bir öneme sahipti. Çünkü modellerin, aktrislerin ve uçuş görevlilerinin periyodik kilo kontrolleri her zaman yapılıyordu ve aşırı kilolu olmaları halinde işlerini kaybetme riskleri olduğu biliniyordu. Yani bu diyete karşı tekrar bir ilginin gelişmesinin sebebi lahana çorba halinde tüketildiğinde oluşan mucizevi hızdı.

Lahana çorbası diyeti yapanlar, çok ucuza mal olan bu diyetten çok memnunlar!

pazar-arabasi

Ucuz sebzelerden olan lahana ile yapılan bu diyette bir tencerede sebzeyi haşlayacaksınız, bu sayede herhangi bir bütçeye sahip olan herkes bu diyeti deneyebilir. Kilo vermek için çok ucuz bir yol olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

Diyet lahana çorbası tarifi besin değerleri bakımından oldukça zengin sebzeler içeriyor

Lahana, bir süper sebze olarak hak ettiği sevgi ve saygıyı hiçbir dönemde elde edememiştir. Tam bir C vitamini deposu ve çokça lif barındıran son derece sağlıklı bir sebzedir. Yüksek lif içeriğinin neden bu kadar önemli olduğunu diyeti uygulamaya başladığınızda fark edeceksiniz. Lahana ile zayıflama hızınızın ne kadar arttığını gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

Orijinal 1950’ler lahana çorbası diyeti tarifi, temelde bugün kullanılan ile aynıdır. Bugünkü tarifin tek değişen noktası ise çorbanın daha az pişirilmesidir. Orijinali tam bir saat boyunca pişirilirken, lahana ve diğer sebzelerdeki tüm besinlerin vitamin ve mineral değerleri büyük ölçüde tahrip ediliyordu. Daha yeni versiyonda ise çorba kaynadıktan sonra ateşte sadece 20 ila 30 dakika boyunca tutuluyor. Gün içinde istediğiniz zaman istediğiniz kadar çorba tüketebileceğiniz bu diyette gelelim leziz tarife…

Lahana çorbası tarifi

sebzeler-sogan-lahana

  • 1 Yeşil Biber
  • 1 adet Büyük Doğranmış Domates
  • 6 Saplı Kereviz
  • 1 Büyük Soğan – Doğranmış
  • 1 adet lahana (güzel, büyük yeşil olan seçilir)
  • 4 bardak su
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı (burada şımartmayın)
  • 1/2 çay kaşığı acı sos (tercihe bağlı)
  • Bulyon (tavuk veya et, tercihe bağlı)

İlk Adım: Doğrama

Yapmanız gereken ilk şey, bu diyet çorba için lavabodaki bütün sebzeleri durulamak ve onları küçük parçalara doğramaktır.

İkinci adım: Soteleme

Ardından, zeytinyağını bir tavada ısıtın ve soğan soğumaya başlayana kadar birkaç dakika sotelemek için soğan ekleyin. Kereviz ve biberinizi ekleyin ve soğanları 4-5 dakika daha soteleyin.

Üçüncü Adım: Pişirme

Su ve bulyon küpü, acı sos ve domatesleri karıştırın. Tüm bunları kaynatın ve sebzeleriniz yumuşayıncaya kadar pişirin. (Sebzelerinizi küçük parçalara ayırırsanız yaklaşık 15 dakika içinde bu işlem tammalancaktır).

Dördüncü Adım: Son Dokunuş

Ardından, lahanayı hazırlayın, parçalara ayırın, tencereye ekleyin ve çorbanızı 10 dakika daha pişirin. Pişirme sürenizin sonunda lahana eklenmesi, besin değerini arttırır. İşte diyet lahana çorbası hazır!

Afiyet olsun…

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER