Ana SayfaSağlıkSağlıklı BeslenmeAkşam Kahvaltısı Sevenler İçin Nefis Bir Tarif

Akşam Kahvaltısı Sevenler İçin Nefis Bir Tarif

Kim demiş akşam yemeğinde kahvaltılık yenmez diye? Biz demedik! Burada verdiğimiz altı kas yapan tarif, günün en önemli öğününün kahvaltı olduğuna sizi bir tık daha inandıracak… Ama akşamları!

kalhvaltı-gece

Aslında özünde herkes kahvaltıyı sever. Ama çoğumuz sabahın köründe kalkıp yaratıcı bir şeyler hazırlamak yerine mısır gevreğini süte bulayıp iki dilim kızarmış ekmekle yetinir. Peki, kahvaltı ve brançta bolca tüketilen yiyecekleri daha fazla nasıl yiyebiliriz?

Biraz radikal olup normalde sabahları yenen yemekleri akşam vaktine taşıyarak! Yulaftan krepe, sahanda yumurtaya kadar her şeyi aslında akşam sofrasında da yiyebiliriz; ne de olsa bu yiyecekler besinler ve kas yapıcı proteinler açısından oldukça zenginler. Biz de bu yazımızda kahvaltı lezzetlerini akşam sofralarına taşıyarak yepyeni bir deneyim yaşamanızı istedik.

Salsa niyetine: Pizzalarınızda kullanacağınız salsa için çoban salata deneyin. Erik domates, beyaz soğan, yeşil biber, limon ve tuz ihtiyacınız olanlar.

Patatesli Sosisli Tava Mücver (4 kişilik)

patates-sosis

Annelerimizin yaptığı yağlı mücverler spor salonunda pek dostumuz olmuyor maalesef. Biz de bu duruma el atıp tatlı patates ve kıvırcık lahanayı öne çıkardık. Protein içinse hindi sosisten başka bir şeyin yakışmayacağını düşündük.

1 yemek kaşığı kanola yağı

600 g hindi sosis

2 adet orta boy patates (soyup rendeleyin)

1 adet iri elma (doğrayın)

2 diş sarımsak (kıyın)

½ kg kıvırcık lahana (doğrayın)

1 yemek kaşığı biberiye (doğrayın)

2 yemek kaşığı elma sirkesi

½ tatlı kaşığı pul biber

30 g ceviz (doğrayın)

  1. Yağı geniş bir kızartma tavasına alıp orta ateşte kızdırın. Sosisleri tavaya atın. Pembeliği gidene kadar sosisleri 4 dakika pişirin.
  2. Tatlı patatesi, elma ve sarımsağı ilave edin. Arada karıştırarak patates yumuşayana kadar 4 dakika pişirin. Lahanayı, biberiyeyi, sirkeyi ve pul biberi ilave edip lahana sünene kadar pişirin.
  3. Mücveri tabaklara bölüp ceviz ile süsleyin.

Makrolar: 437 kalori, 37 g protein, 33 g karbo, 23 g yağ

Rende farkı: Rendelenmiş tatlı patates hemen pişer. Bu sebzeyi daha hızlı pişirmek için rendeleyin.

Yazar: Matthew Kadey

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER