Ana SayfaGenelKabak ile Yapılabilen Bağırsak Dostu Harika Tarifler

Kabak ile Yapılabilen Bağırsak Dostu Harika Tarifler

Kabak, içerdiği liflerle ikinci beynimiz olarak tabir edilen bağırsaklarda muhteşem etkiler yaratabiliyor. Ayrıca düşük kalorili diyet bir besin olması sebebiyle de dikkat çeken gıdalar arasında yer almaktadır. Lif, potasyum ve C vitamini zengini kabağı tüketmenin beş yeni ve lezzetli yolunu sizler için araştırdık. İşte kabak ile yapabileceğiniz lezzeti ve lifi bol harika tarifler;

1. Çorba

kabak-çorba

Erişteli tavuk çorbasının eriştesi yerine kabak içi koyun (karbonhidrat oranı düşecek, besin değerleri ve sebze oranı artacaktır). Pişmiş kabak şeritlerini ayrıca kıyma kavurmasına, erişteye, makarnaya veya salatalara ekleyebilirsiniz. Salatada hem sıcak hem soğuk deneyin.

2. Muffin

kabak-muffin

Bir adet tel kabağın pişmiş iç şeritlerini 700 g ıspanak ve 1 baş soğanla karıştırın. Tuz, biber, sarımsak ve pul biber ekleyin. Ayrı bir kapta 4 yumurtayı çırpın. Çırpılmış yumurtayı kabak karışımına katın. Muffin tepsisini yağlayın. Muffin gözlerine karışımdan koyun. 180 derecede 25 dakika pişirin.

3. Kabaklı Köfte

kabak-köfte

Kabağı boylamasına ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. Yarım kabakları içi aşağı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirip tepsiye biraz su ekleyin. Kabağın boyutuna göre 30-45 dakika ve 200 derecede pişirin. Spagettiye benzeyen şeritleri kaşıkla alın. Şeritleri sevdiğiniz bir sosla bulayıp et veya köftenin üstün koyarak yiyin.

4. Lazanya

kabak-lazanya

Kabağı boylamasına ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. Yarım kabakları içi yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kabağın boyutuna göre 30-45 dakika 200 derecede pişirin. Spagettiye benzeyen şeritleri kaşıkla alın. Kabakların içi yukarı dönük olsun. 200 g hindi kıymasını sarımsakla tavada pişirin; içine 100 g ezilmiş domates, tuz, biber, sarımsaklı baharat karışımı ile karıştırın. Bir kapta 450 g sotelenmiş kıvırcık lahanayı 100 g ricotta ve 55 g mozarella peyniriyle karıştırın. Kabak şeritlerini peynirli karışımla karıştırıp kabakların içine doldurun. Üzerine sos ve şerit halinde kesilmiş mozarelle ilave edin. 220 derecede 15 dakika pişirin.

5. Geceden Hazırlanan Yulaf

kabak-yulaf

30 g pişmiş tel kabağı şeritlerini 3 yemek kaşığı sütle robottan geçirin ve püre haline getirin. Bir kavanoza 25 g yulaf ezmesi, kabak püresini, 1 yemek kaşığı çiya tohumu, 90 g doğranmış meyve, 2 yemek kaşığı kuru yemiş, tarçın ve 1 ölçek protein tozu doldurun. Kaşıkla iyice karıştırın. 1,5 bardak süt ekleyip kapağını kapatın ve çalkalayın. Buzdolabında bir gece bekletin. Sabah kavanozu açıp direkt yiyin.

Yazar: Uzman Diyetisyen Jenna Werner, Amerikalı lisanslı diyetisyendir.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER