Ana SayfaGenelVücut Geliştirme Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Nokta

Vücut Geliştirme Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Nokta

Vücut geliştirmeye yeni başlayanlar için başlangıç programının yapılması gerekmektedir. Vücut geliştirmede seviye çok önemlidir. Vücudunuzun hangi noktalarını, hangi derecede çalıştırmak istediğinize karar verin. Ne tür egzersizler yaparak hangi kaslarınızı çalıştıracağınızı iyi öğrenin.

Antrenmanlarınızda dikkat etmeniz gereken birkaç önemli maddeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz..

Yaptığınız spor her ne olursa olsun ısınma hareketleri çok önemlidir. Ne tür antrenman yaparsanız yapın en büyük ağırlık omuzlarınıza biner bu yüzden omzunuzu ısıtmanız sakatlık riskinizi azaltacaktır.

Spor yapan insanlarda karşılaşılan en büyük yanlışlardan biri su içmemeleridir. Suyunuz sürekli yanınızda olsun ve her set sonunda suyunuzdan küçük yudumlar alın. Bu yöntem su kaybınızı dengeleyecektir.

Yaptığınız sporun mükemmel olması yetmez, bolca protein tüketmeli ve aldığınız karbonhidrat miktarına dikkat etmelisiniz. Yemek için en doğru zaman, spordan 1.5-2 saat önce veya spordan 30 dakika sonra yemektir.

En önemli kurallardan bir diğeri ise kardiyoya gereken önemi göstermemektedir. En ideal idman, 45 dakika ağırlık antrenmanı çalıştıktan sonra 15 dakika kardiyo yapmak olacaktır.

Ağırlığı bacak kaslarına daha iyi aktarabilmeniz için ayaklarınızın duruş şekli çok önemlidir. Squat dışında yapacağınız bütün hareketlerde, ayaklarınızın dik bir şekilde karşıya bakması gerekmektedir. Aksi taktirde, ağırlık dizlerinize binecek ve sizi zorlayacaktır.

En önemli kurallardan bir diğeri de sırtınızı düz tutmanızdır. Sırtınızı düz tutmamak, bel omurlarınıza binecek kuvveti arttırarak, ciddi sakatlanmalara yol açabilir. Aynı zamanda, göğsünüze çok yük binmesi de omuz kaslarınızın yeteri kadar çalışmaması ve gelişmemesine sebep olur.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER