Ana SayfaEgzersiz-SporFitness ÖnerileriOfiste Kilo Vermenizi Kolaylaştıracak İpuçları

Ofiste Kilo Vermenizi Kolaylaştıracak İpuçları

Ofiste çalışarak da kilo vermek imkansız değil.

Birçoğumuz ofis ortamında sabah 8 akşam 5 çalışıyor ve neredeyse hiç hareket etmeden günü kapatıyoruz. Asansör  kullanımı, sabah simitleri, öğlen fast foodları derken ve tüm gün bilgisayar başında geçirmenin verdiği mental yorgunlukla birlikte spora zaman ayırmak neredeyse imkansız bir hal alıyor.

Durum böyle olunca kilo vermeye çalışmak yorucu ve umutsuz bir durum gibi gelse de, aslında birkaç küçük ipucuyla çalışırken de kilo vermek sanıldığı kadar zor değil.

Zamanı Doğru Kullanın

Günün büyük bir bölümü oturarak geçse de ayağa kalktığımız zamanı iyi kullanmak şart. İş ortamında fırsatını buldukça ayakta durmaya özel gösterin. Bunun yanında öğle yemeği dönüşü asansör kullanmamaya çalışın tabi 20. kata çıkacaksanız da bir iki katı merdivenlerden çıkabilir sonrasında asansörle devam edebilirsiniz. Yine metroya ulaşmak için otobüse binmek yerine yürüyün, eğer yapabiliyorsanız iş çıkışlarında evinize yine yürüyerek gidin. Özellikle güneşli ve güzel bir havada, müzik dinleyerek yürümek sadece fiziksel değil zihinsel olarak da rahatlamanızı sağlar.

Spor Kıyafetlerinizi Ofise Götürün

Gittiğiniz bir spor salonu varsa ve salonunuz ister evinize isterse iş yerinize yakın olsun  spor çantanızı mutlaka yanınızda taşıyın. Bu sizi spora gitmeniz için motive edecektir. Kıyafetleriniz yanınızda olduğunda kendinizi daha motive ve hazır hissedeceğinizden eminiz.

Size Ait Olan “Bir Saat”Olsun

Bir saat kısa bir süre gibi görünse de iyi kullanıldığında yeterince verim alabileceğiniz bir zaman. Yürüyüşe çıkın, esneme hareketleri yapın veya iyi hissediyorsanız yarım saatlik bir koşu planı yapın. Fakat yine de öğle aranızı yürüyüş yapmaya ayırabilirsiniz, belki bu arada mağazalara uğrama fikri sizi motive edebilir.

Çalışırken Egzersize Devam Edin

Masanın altında kalan bacaklarınızı aşağı yukarı hareket ettirerek ya da bilgisayar başındayken dirseklerinizi yukarıda tutarak bile vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. Üstelik kimse bunları yaptığınızı bilmek zorunda değil. Oturduğunuz yerden bile hareket edebileceğinizi unutmayın, denemekten vazgeçmeyin!

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER