Ana SayfaEgzersiz-SporSpor Salonundaki Hangi Alet Hangi Kası Çalıştırır?

Spor Salonundaki Hangi Alet Hangi Kası Çalıştırır?

Zayıflamak, fit ve daha güzel bir vücuda sahip olmak için fitness ya da vücut geliştirme egzersizlerine başladın. Peki spor salonundaki onca alet içerisinde hangisi senin için öncelikli? Bu soru birçoğunuzun kafasını karıştırabiliyor. Biz de özellikle fitness ve vücut geliştirmeye yeni başlayanlara yol gösterecek bu yazıyı hazırlama gereği duyduk.

Böylelikle bölgesel kilolarınızdan da daha kolay bir şekilde kurtulabilir, egzersiz önceliğini bir an önce görüntüsünü değiştirmek istediğiniz vücudunuzun sevmediğiniz kısımlarına verebilirsiniz.

Hangi spor aleti hangi kası çalıştırır? İşte bilmeniz gereken noktalar;

Kollar İçin: Biseps ve Dips

İri kollar birçok erkeğin hayali. Kol kası yapmak yani kollarınızı çalıştırmak için biseps ya da dips gibi aletler kullanmanız gerekiyor. Bar ile curl da kol kaslarınızı geliştiren diğer önemli iki alettir.

Göğüs: Halter

İstediğiniz tam olarak geniş bir göğüs ve üst vücutsa, halter ile göğüs kaslarını, ön ve arka kol kaslarını çalıştırabilirsiniz.

Pazu: Arm Blaster

Türkçe karşılığı ‘kol şişiren’ olan arm blaster; kollarınızda özellikle pazularda kas gelişimi sağlayabileceğiniz en önemli vücut geliştirme aleti.

Üst Vücut: Dumbell

Göğüs kaslarının gelişmesinde oldukça etkili olan dumbell; kol, bilek, karın, omuz ve sırt gibi neredeyse tüm vücut kaslarının oluşmasında kullanılan bir alet.

Omuz: Omuz Press

Daha geniş ve kaslı omuzlar için spor salonlarındaki shoulder press machine (omuz press makinesi) tercih edebilir, dilerseniz bu aleti siz de satın alarak, evlerinizde kas çalışmalarına devam edebilirsiniz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER