Ana SayfaEgzersiz-SporReformer Pilates Yapmanın Faydaları

Reformer Pilates Yapmanın Faydaları

Son dönemin gözde egzersizlerinden olan Reformer Pilates, özel tasarlanan bir aletle uygulanan, vücudunuzun esnemesini, güçlenmesini ve kaybettiğiniz enerjiyi size geri kazandırarak zinde kalmanızı sağlayan egzersiz hareketleridir. Bir fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemi olarak ortaya çıksa da bu egzersiz öncelikle omurga ve iskelet sağlığı için son derece faydalıdır.

Egzersiz Hareketi Çeşitliliği

Reformer pilates aletiyle 100’den fazla egzersiz hareketi uygulanabilir. Bu hareketlerin hepsi hem mental hem fiziksel gelişiminizi destekler.

Yer Çekiminini Karşı Forma Girin

Yer çekimi etkisi nedeniyle mat üzerinden yatarak yapılan hareketler bazen zorlayıcı olabilir. Reformer pilates aleti, yer çekimi kuvvetinin etkisini azaltarak bu tür hareketleri çok daha rahat uygulamanızı sağlar.

Hafifleyin

Egzersizler vücut ağırlığı kullanılarak yapıldığından eklemlerinize yük biner ama reformer pilates aleti bu yükü eklemlerinizin üzerinden alarak vücudunuzu çalıştırır.

Alt Karın Kaslarını Sıkılaştırın

Reformer pilates, pelvik taban kaslarını ve alt karın kaslarını güçlendiriyor. Özellikle doğum sonrası için önerilen Reformer pilates, fit görünümünüzü size tekrar kazandırıyor. Sarkık karnınızdan bıktıysanız artık canınızı sıkmayın Sporcard üzerinden en uygun reformer dersini bulup harekete geçin.

Bel Ağrılarınızı Çözün

Reformer pilates, omurgayı destekleyen kasları güçlendirdiği için duruşunuz kendiliğinden dikleşmeye başlar, eski yanlış duruş alışkanlıklarınızdan kurtulmuş olursunuz. Boyun, sırt ve bel kaslarını da çalıştırdığından bel ve boyun fıtığı oluşma riskini azaltır.

Yenilenin

Doğru nefes aldığınız zaman kaslarınızdaki gerginlik azalır. Kas gerginliği çeşitli tutulmalara neden olduğu gibi halsizlik hissi de yaratır. Reformer pilates uygulamasıyla kişi nefes eğitimi de almış olur, yenilenir ve canlanır.

Denge ve Güç

reformer pilates ile ilgili görsel sonucu

Egzersiz hareketleri vücudun belirli bölgelerini çalıştırır, reformer pilates ise kas sisteminde dengeyi hedefler. Bazı bölgelerinizde bulunan kaslarınızın güçsüz olduğunuzu düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden reformer pilatese başlayın.

Bedeninizi Tanıyın

Reformer pilates beden farkındalığını arttırarak zihinle aralarında olan bağlantıyı tekrar güçlendirir. Odaklanma ve konsantrasyon yeteneklerinizi geliştirerek, zihninizi ve bedeninizi stresten arındırır.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER