Ana SayfaGenelSelülite En İyi Gelen Yiyecekler

Selülite En İyi Gelen Yiyecekler

Zayıf ya da kilolu, fit ya da şişman hemen hemen her kadında olabilen selülitten kabul edelim hiçbirimiz hoşlanmıyoruz .

Vücutta toplanan fazla yağ birikintileri sebebi ile oluşan portakal kabuğu görüntüsü genel olarak genlerden gelen bir durum olup, ilerleyen yaş, egzersiz yapmamak, düzensiz ve yanlış beslenme gibi birçok sebep ile oluşur ya da oluşumu hızla devam ederek yayılır.

Selülitin vücutta oluşumu genetik ise engellenemez. Fakat ilerleyişi durdurulabilir. Düzenli egzersiz yaparak ve doğru beslenerek selülitlerinizi azaltabilirsiniz.

Özellikle bazı besinler özellikle selülit ile savaşınızda size tam destek verir. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayıp, yağ depolarının boşalmasına sebep olan bu besinleri tüketerek selülitten kurtulmanız ya da oluşmasını engellemeniz mümkün.

Brokoli

Mineral ve vitamin olarak oldukça zengin içeriğe sahip olan brokoli kolajen liflerinde sertleşmesini önleyerek selülit oluşumuna engel olur. Hafta da en az 3 kez buharda pişmiş olarak tüketin.

Domates

Bilinen en iyi antioksidanlardan olan domates, kan dolaşımını hızlandırarak selülit ile savaşır. E vitamini ve C vitamini yönünden de zengin bir içeriğe sahip olan domates cilt sıkılığı için tüketilmesi gereken bir besindir.

Kişniş

Özellikle yemeklerde lezzet için kullandığımız kişniş de selüliti gidermek açısından önemli besinlerden. Kişniş yağ hücrelerini bir yerde toplanarak vücuttan atılmasını sağlayan mucizevî bir bitkidir.

Muz

Cilde büyük katkısı olan muz enerji vermesinin yanında selülit oluşumunda ve giderilmesini de önemli bir savaşçıdır.

Su

Suyun vücuda kazandırdığı birçok olumlu etkinin yanı sıra selülit ile olan mücadelede de önemli payı vardır. Su tüketimi günde en az sekiz bardak olmalıdır. Su tüketimi ne kadar çoğalırsa vücudunuzdan zararlı maddeler o kadar uzaklaşır.

Ananas

C vitamini ve potasyum açısından zengin olan ananas ayrıca kan dolaşımını artırıp, yağ dokularının parçalanmasına destek vererek selülit ile olan savaşa önemli destek verir. Bunun yanı sıra bölgesel ödeminde oluşmasının önüne geçer.

Kırmızı Biber

Kimilerinin severek tükettiği kimilerinin ize özellikle uzak durduğu kırmızıbiber, selülit ile mücadele için oldukça yararlıdır. Vücudun içerden ısınmasına yardımcı olarak yağların daha çabuk yakılmasını sağlıyor. Yağ dokularının hızla yakılması ile selülit oluşumunda önüne geçilmiş olur.

Sarımsak

Sarımsak doğal bir antibiyotik olmasının yanında kolesterole de olumlu etki yapan bir besindir. Ayrıca selülit oluşumuna sebep olan maddelerin vücuttan uzaklaşmasına yardımcı olur.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER