Ana SayfaSağlıkSağlıklı YaşamSporcard'lı Spor Salonları Açılırken Ne Gibi Önlemler Alındı?

Sporcard’lı Spor Salonları Açılırken Ne Gibi Önlemler Alındı?

Spor salonları açıldı! Sporcard’lı spor salonları hangi şartlar ve önlemler dahilinde hizmet vermeye devam edecek? Tekrar açılan spor salonları hakkında aklınızda kalan tüm soruları yanıtlıyoruz.

Ateş Ölçümü Zorunluluk Oldu

Pandemi süresinde koyulan birçok kural adım adım ve sorunsuz bir şekilde işlerken, başta kişisel hijyen kurallarına uymak şartıyla spor salonlarında da birçok önlem alınmış durumda. Öncelikle spor salonuna gelen tüm üyelerin ateşlerinin ölçülmesi ve 38 üzeri ateşi olan herhangi bir üyenin kesinlikle spor salonlarına alınmaması öncelikle koşullar arasında yer alıyor. Spor öncesi ve sonrası kullanılan duşlar da bu süre boyunca hizmet dışıyken, buhar odaları da bir süre kapalı kalmaya devam edecek. Spor ayakkabıların her zamankinden daha temiz olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Spor yapıldığı esnada kullanma zorunluluğu olan havlu, siperlik ve eldivenleri temin edemediğiniz noktada spor salonundan faydalanamama gibi kurallar mevcut.

Maske Kullanımı

Ayrıca Sağlık Bakanlığının aldığı yeni bir karar doğrultusunda spor salonlarında maske kullanımı konusu da netliğe kavuştu. Yüksek efor harcadığımız sporları yaparken maske takmanın riski bulunması sebebiyle, bu tarz sporlar esnasında maske takma zorunluluğu da kaldırılmış oldu. Ancak olası temaslar ve ihtiyaçlar doğrultusunda her üyenin yanında maske bulundurmaya devam etmesi gerekiyor. Bulundurdukları maskeleri ise spor salonlarının danışma bölümü gibi alanlarında kullanma zorunluluğu bulunuyor. N95 gibi filtreli maskeler ise spor salonunda kullanılmaya uygun olmadığı kararına varıldı.

Soyunma Odaları Rafa Kalktı

Üyeleri zorlayacak kurallardan biri de tabii ki soyunma odalarıyla ilgili olan kısım. Soyunma odaları da mecbur kalmadıkça kullanılamayacağından salon üyelerinin spor kıyafetlerini spor salonu dışında değiştirmeleri gerekmekte. Aynı zamanda sürekli olarak el hijyeninizi sağlamanız için tüm üyelerin kolaylıkla faydalanabileceği el antiseptikleri, istenildiği zaman kullanılabilir ve kolay ulaşılabilir olacak şekilde spor salonlarının dört bir köşesinde bulundurulmakta.

10 Metrekareye 1 Kişi

Her yerde uyulan ve artık alışkın olduğumuz sosyal mesafe spor salonlarının içinde de geçerli. Bütün üyeler 1.5 metrelik sosyal mesafe kurallarına uyarak antrenmanlarını yapmaya özen göstermelidir. Çalışanların ve üyelerin ortak kullandığı, el temasının yoğun olduğu yüzeyler sık aralıklarla dezenfekte edilmekte. Yiyecek ve içecek ikramı da bu süreçte tabii ki de yasak. Tüm müşterilerin giriş çıkış saatlerinin kaydedilmesi, ileriki dönemlerde gerekebilecek her türlü tedbir için kolaylık sağlamakta. Basketbol ve futbol gibi yakın temasa dayalı sporlara bu süreçte devam ettirilmeme kararı verilmiştir. Her 10 metrekareye bir üye planlamasına uyacak şekilde spor yapılabilecktir. Ancak alınan kararlar ve uygulanan kurallar ise her spor salonu için değişkenlik gösterdiğini de unutmamak gerek. Tedbirli ve güvenli bir şekilde sporunuzu yapmadan önce, spor salonlarıyla alınması gereken tedbirler ile alakalı iletişime geçmek en doğrusu.

Sporcard üyesi tüm spor salonları bu kurallara hassasiyetle yaklaşarak hizmetlerini devam ettirmeye başladılar!

1 Yorum

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER