Ana SayfaZayıflama-DiyetDiyet Önerileriİnce Bir Bel İçin Tüketmeniz Gereken 8 Baharat

İnce Bir Bel İçin Tüketmeniz Gereken 8 Baharat

Düz bir karına ya da ince bir bele sahip olmayı istemek hepimizin hakkı. Sadece hedefe giden bu yoldaki süreç biraz zahmetli oluyor. Yapacağınız birkaç değişiklikle hedefinize kavuşmanız artık çok daha kolay: Baharatların sihirli gücünden yararlanın!

Aşağıda paylaşacağımız baharatlar ile göbeğinizden kurtulabilir ve ince bir bele sahip olabilirsiniz.

Zencefil

Antioksidan bakımından zengin olan zencefil ile metabolizmanızı harekete geçirin. Ayrıca yapılan araştırmalara göre tokluk hissini dengede tutma özelliği de bulunmaktadır.

Maydanoz

Salatalarınıza bolca maydanoz ekleyin. Maydanozda bulunan antioksidanlar karaciğer metabolizmasını genişletmekte. Bu durumda midenin sindirimi daha kolay gerçekleştirmesine yardımcı olmaktadır.

Sarımsak

Anti-enflamatuar ve doğal antibiyotik olan sarımsağın yağ yakıcı özelliği vardır. Evet kokusu biraz rahatsız edici bile olsa ince bir bel için buna katlanmak gerekiyor.

Biberiye

Biberiyede bulunan karnosik asit açlık kan şekeri seviyesini düşürerek kilo alımını sınırlandırır. Böylelikle daha az yemenizi ve açlık hissetmenize yardımcı olur.

Pul Biber

Baharata acı tadı veren kapsaikin maddesi sayesinde metabolizma daha hızlı çalışır. Yemeklerinizde rahatlıkla tüketebileceğiniz pul biberi tüketmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz

Hardal Tohumu

Tadı fazlasıyla keskin olan bu baharatın metabolizmayı güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Hardal bitkisinde ki homobrasinolit bileşeni kas hücrelerini uyararak vücudun dayanıklılığını ve kas kütlesini artırmaktadır. Ayrıca uyku düzenleyici etkisi de bulunmaktadır.

Tarçın

Tarçın yağ depolama hormonu olan insülini engeller ve iştah kesme özelliği de bulunmaktadır.

Karabiber

Karabibere tadını veren pipeline maddesinin çok güçlü yağ yakıcı etkisi bulunmaktadır. Metabolik zindir reaksiyonunu oluşturan bu madde sayesinde yağ büyümesi engellenmektedir.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER