Ana SayfaSağlıkKıvırcık Lahana (Kale) ile Yapabileceğiniz Lezzet Dolu Kolay Tarifler

Kıvırcık Lahana (Kale) ile Yapabileceğiniz Lezzet Dolu Kolay Tarifler

Kıvırcık lahana (kale) ile yapabileceğiniz kolay tariflerle, öğünlerinizin besin değerlerini zenginleştirin.

1. Çorba Yapın

Tencerede 1 orta boy soğanı soteleyin, ardından 2 havuç ve kereviz sapını keserek soğanlara ekleyin, yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Yaklaşık 1.5 litre su, az tuzlu bir tavuk bulyon ve 60 gram siyah fasulye ile birlikte kapağı açık şekilde pişmeye bırakın. Fasülye yumuşadığı zaman bir demetin saplarını ayıklanıp kesilmiş kıvırcık lahanayı çorbaya ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

2. Smoothie Olarak Tüketin

130 gram sapları ayıklanmış kıvırcık lahana, dilimlenmiş 1 donmuş muz, 1/3 avokado, 250 ml. yağsız kefir ve 1 adet stevia tatlandırıcıyı, doğru dokuya ulaşana kadar blenderdan geçirin.

3. Salata Hazırlayın

Birkaç büyük yaprak kıvırcık lahanayı 1 tatlı kaşığı ceviz yağı ile karıştırın. Üzerine 100 gram haşlanmış nohut, 1 tatlı kaşığı tahin, limon suyu ve 85 gram ızgara tavuk ekleyin.

4. Fırında Lahana Cipsi

Kıvırcık lahanaları saplarından ayırıp lokmalık boyutlarda kesin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine lahana parçalarını tek kat olarak yayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı tuzu üzerlerine eşit şekilde dökün. Tepsiyi, 180 dereceye ayarlı fırına koyun ve 25 dakika pişirin. 10 dakikanın ardından lahanaların diğer tarafını çevirin ve pişirmeye devam edin.

5. Pesto Sosu Yapın (Makarna İçin)

Saplarından ayrılmış ve kesilmiş 250 gram kıvırcık lahana, 75 gram çiğ kaju, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu, az yağlı parmesan peyniri, 2 yemek kaşığı balzamik sirke ve 1 diş ezilmiş sarımsağı istenen kıvama gelene kadar mutfak robotundan geçirin. Çeşni için tuz ve karabiber ekleyin.

Önemli Bilgi:

130 gram kıvırcık lahanada, kanın pıhtılaşmasına ve kemik sağlığına yardımcı olan K vitamininden, vücudun ihtiyaç duyduğu miktarın 6 katı kadarı bulunur.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER