Ana SayfaEgzersiz-SporAkıllı Çalışın, Yağ Yakın!

Akıllı Çalışın, Yağ Yakın!

Jacobs Merdiveni koşu bandına nispeten hem daha çok kalori yaktırır hem de eklem emniyeti bakımından daha iyidir.

Yağ Yakan Merdiven

merdiven-cikma

Jacobs Merdiveni aletini henüz kullanmadıysanız, piyasanın en iyi kardiyo aletlerinden birinden mahrum kalıyorsunuz demektir. Nasıl en iyi şekilde kullanabileceğinizi anlatıyoruz.

Kardiyo tam bir fitness çelişkisidir – yapmak istemezsiniz ama hem sağlıklı bir kalp hem de yağsız bir fizik için şart olduğunu bilirsiniz. Ve yaratıcılıklarını konuşturmak yerine çoğu adam kaderlerine razı gelip 30 dakikalık koşu bandı yürüyüşlerine boyun eğerler. Eğlenceli sayılmaz ama kolaydır. Aktivite sıkıcı olunca zamanla ortadan kalkmaya da başlar. Kardiyo platolarına takılmamanız için Jacobs Merdivenini öneriyoruz. Eğer gittiğiniz salonda varsa şanslısınız demektir. Hem monotonluktan kurtulur hem de eklemlerinize fazla yüklenmeden daha çok kalori yakarsınız. Nasıl mı?

Merdiven Değirmeni

yag-yakma

Merdiven değirmeni olarak da bilinen bu ekipman, 40 derecelik açılardaki merdiven basamaklarından oluşuyor ve size olduğunuz yerde “tırmanma” deneyimi yaşatıyor. Direnç, önceden programlanmış bir sürat ayarlamadan ziyade bir kemerle merdivene bağlı olan kullanıcı tarafından kontrol ediliyor.

Koşu bandının aksine dik bir düzlemde yukarı tırmanırken vücudunuzun tümünü uyarmış oluyorsunuz – hiçbir kasın gözünün yaşına bakılmıyor yani!

Peki, bilim bu konuda ne diyor? Louisiana Üniversitesinin yürüttüğü 2016 tarihli bir çalışmada, Jacobs Merdiveninde çalışan katılımcıların koşu bandında yürüyenlere nispeten eklemlere fazla baskı bindirmeden daha çok kalori yaktıkları görülmüştür (sebebinin tüm kasların çalışmaya dâhil etmesi olduğu kuşkusuzdur). Dahası ise merdiven değirmeninde çalışan grup daha az çalışmış gibi hissettiklerini bildirmişlerdir. Yani çok daha iyi bir antrenmanı nispeten daha kolay yapabildiler. İşte antrenman verimi diye biz buna deriz.

Kardiyo Aktivitesi ile Tırmanışa Geç

kardiyo

Daha çok vücut yağı yakmak için bu iki farklı Jacobs Merdiveni rutinini deneyin.

Ağırlıktan Sonra

Ağırlık antrenmanı tamamlandığında vücutta glikojen açığı yaşanır. Bu, kullanılacak enerji azaldığından vücudunuz daha çok yağ kullanmaya başlayacak demektir. Yani enerji olarak daha çok yağ yakmak için Jacobs merdiveni atlayıp düşük darbeli, sabit düzen kardiyo yapın! Koşu bandından yürümekten çok daha eğlencelidir üstelik. Bize inanın. Antrenmanın tamamında koruyabileceğiniz bir tempoda 20-30 dakika merdiven çıkın.

Döngü Antrenmanı

Bu da size sıkıcı geliyorsa, o zaman Jacobs Merdiveni çalışmasını yüksek oktanlı başka hareketlerle harmanlayın – tabii vaktiniz ve alanınız varsa.

 

Hareket Tekrar/Süre
Sağlık Topuyla Smaç 10
Jump Squat 10
Jacobs Merdiveni 1 dk
Dinlenme 1 dk
Jumping Lunge Her Bir Yana 5
Speed Skater 20 sn
Jacobs Ladder 1 dk
Dinlenme 1 dk
Sprint 20 sn
Mountain Climber 20 sn
Jacobs Merdiveni 1 dk
Dinlenme 1 dk

Döngünün tamamını 2-3 kez tekrarlayın.

Yazar: Eric Velazquez

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER