Ana SayfaGenelTemel Vücut Egzersizi: Squat

Temel Vücut Egzersizi: Squat

Spor salonuna gidiyoruz ve düzenli kardiyo yapıyoruz. Ama kardiyo yapmak yağ yakmanın dışında her zaman istenilen vücudu elde etmek için gerekli değildir. Bunun için vücudun çeşitli bölgelerindeki kasları harekete geçiren ve çalıştıran egzersizler yapmak gerekir. Bunlardan en önemlisi de kesinlikle “squat”tır.

Squat dikkatli yapıldığı sürece vücut için faydalı olduğu kadar dik ve sağlam bir duruşun da anahtarıdır. Özellikle bel, kalça ve bacakları hem güçlendiren, hem şekillendiren hem de yağ yakımını en iyi destekleyen hareketlerden biridir. Düzenli yapıldığında squat:

Üst Bacak, Arka Bacak ve Kalçayı Güçlendirir

Temel squat hareketi ile hızlı bir şekilde kas yapıp sıkı kalça ve bacaklara kavuşabilirsiniz. Hareketi ağırlıklarla birlikte yapmanız daha etkili olacaktır.

Kalça ve Ayak Bileklerinin Hareket Kabiliyetini Arttırır

 

Vücut ağırlığı ile doğru şekilde yapılan squat hareketi eklemlere zarar vermeden kalça ve ayak bileklerinin hareket kabiliyetini arttırır.

Karın Kaslarını Güçlendirmeye ve Şekillendirmeye Yardımcı Olur

Sağlam ve sıkı bir karın sakatlanmayı engeller. Özellikle ağırlıkla yaptığınız squat hareketleri sırasında karnınız vücudunuzu stabilize etmek için devreye girer. Bu en çok çapraz ve rektus karın kaslarını çalıştırarak daha güçlü ve düz bir karna sahip olmanıza yardımcı olur.

www.sporcard.com

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER