Ana SayfaGenelVücut Isınızı Arttıracak Besinlerle Daha Sağlıklı Bir Kış Geçirin

Vücut Isınızı Arttıracak Besinlerle Daha Sağlıklı Bir Kış Geçirin

Soğuk hava ile verdiğimiz mücadele kışın en zorlu yanlarından biri. Üst üste giyilen kıyafetler hem hareket etmemizi zorlaştırırken hem de hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

Kapalı ve sıcak bir alandan soğuk ve açık bir alana çıkmak vücut ısımızın dengesini alt üst ederek hastalanmalara sebebiyet vermektedir.

Vücudumuzu sadece kıyafetler ile koruma altına almak ne yazık ki yeterli olmuyor. Dış kısımdan evet bir derece yeterli bir çözüm belki ama iç taraftan da vücudumuzun birçok takviyeye ihtiyacı var. Bu eksikleri de anca vitaminler ya da tükettiğimiz besinler ile doldurabiliriz. Tüketeceğiniz bu besinler ile daha sağlıklı bir beslenme programına sahip olurken aynı zaman da vücut ısınızı da arttırarak dengeli ve daha sağlıklı bir kış geçirmemize yardımcı olacaktır.

Balık Ürünleri

Balık çeşitleri, içinde bulunan birçok yararlı mineraller sayesinde vücut ısınızı dengede tutar.  Her hafta düzenli şekilde balık tüketerek gerekli olan vitaminleri vücudunuza almış olursunuz.

Kırmızı Et

Aynı şekilde kırmızı etin içerisinde ki minerallerde soğuk kış aylarında vücut ısı dengesinin sağlanmasında büyük rol oynamaktadır.

Baklagiller

Baklagiller içerisinde bu konuda en fazla yarar sağlayan besinler nohut ve kuru fasulyedir. Tüm baklagillerde bulunan karbonhidrat şeker dengesini arttırarak vücutta ısı dengesini kurmaktadır.

Kuru Meyveler

Kuru meyvelerden özellikle kuru kayısı ve kuru üzüm kan basıncını arttırarak vücut ısısının artmasına neden olmaktadır. Ayrıca kuru kayısı metabolizmayı hızlandırmak adına da tüketebileceğiniz meyveler içerisinde yer almaktadır.

Yeşil Yapraklılar

Yeşil yapraklı besinlerin ve kış aylarının en kurtarıcısı sizin de tahmin edeceğiniz gibi tabii ki ıspanak! İçerisinde bulunan yüksek oranda ki demir ile içinizi sıcak tutan besinler arasında yer almakta.

Çikolata

En korkulan ama asla vazgeçilemeyen çikolata! Dengeli bir şekilde tükettiğinizde çikolatanın yani kakaonun birçok faydası bulunmaktadır. Mutlu hissetmenizi sağladığı gibi aynı zamanda vücut ısınıza da yararı olacaktır.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER