Ana SayfaSağlıkSağlıklı YaşamUyanır Uyanmaz Bunları Yapmayın

Uyanır Uyanmaz Bunları Yapmayın

Nasıl uyandığınız bütün bir günün nasıl geçeceğine dair ilk sinyalleri vermektedir. Uykunuzu almış keyifli bir güne günaydın dediğinizde diğer saatler de aynı şekilde enerjik geçecektir. Ama uykusuz, huzursuz bir gece geçirdiğinizde büyük ihtimal huysuz geçecek dakikalar sizi bekliyor olacak.

Yalnızca ruhsal olarak değil yapılan birçok yanlış sağlığınızı olumsuz yönde etkilemekte. Uyandığınızda değiştireceğiniz bazı alışkanlıklarınız hayatınızda fark yaratabilir. Bize küçük görünen belki de gereksiz gibi algıladığımız şeyler dönüm noktamızı oluşturabilirler. Bakalım doğru bildiğimiz yanlışlar nelermiş;

Uyanır Uyanmaz Spor Yapmak

Sabah kalkar kalkmaz spor yapmayın. Teknik olarak vücudunuz uyandığınız ilk andan itibaren güne hazır değildir, derin uykunun izlerini üzerinizden atmak için biraz zamana ihityacınız var. Bu nedenle uyandıktan yaklaşık 30 dakika sonra güzel bir kahvaltı yapın ve uyku esnasında biten enerjinizi yenileyin. Böylece sabah sporundan alacağınız verimi artırmış ve daha güçlü bir antrenman deneyimi kazanmış olursunuz.

Yataktan Hızlı Kalkmayın

Bazı sabahlar uykudan uyandığınız anda birden yataktan kalktığınızda gözlerinizin karardığını fark edebilirsiniz. Bu tansiyonunuzun hala güne başlamak için yeterli olmadığını gösterir. Bu nedenle yataktan hızlı bir şekilde kalkmak yerine dizlerinizi karnınıza doğru çekerek kalkın. Böylece kan dolaşımı hızlanacak ve kaslarınız ısınacaktır.

Hemen Su İçmeyin

Uyanır uyanmaz su içmek yanlış bir harekettir. Bütün gece ağzımızda biriken toksinler su içetiğimizde doğrudan bağırsaklarımıza iner. Bu da birtakım mide ve bağırsak problemlerine davetiye çıkarır. Bu nedenle su içmeden önce dişlerinizi fırçalamanızda fayda var.

Vücut Isınızı Koruyun

Uyanıp yataktan kalktığınızda vücut ısınız ile ev içerisindeki ısı farkından dolayı hasta olabilme ihtimaliniz var. Bu yüzden baş ucunuzda uyandığınız zaman üzerine giyeceğiniz bir kıyafet bulundurmak, sizi bu ısı farkından koruyacaktır. Tabii bu sırada zeminle temasınızı kesmek için yatağınızın yakınlarında terlik de bulundurmalısınız.

Uyanır Uyanmaz Perdelerinizi Açın

Biyolojik saatinizi belli bir düzende tutmak, uyku kalitesini doğrudan etkileyen bir etmendir. Vücudunuzun biyolojik saatini yönetmenizin en iyi ve garanti yolu da güneş ışığını ne zaman ve ne kadar aldığınızı takip etmektir. Bu nedenle sabah kalkar kalkmaz perdelerinizi açıp vücudunuzu güneş ışığıyla buluşturmalısınız.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER