Ana SayfaEgzersiz-SporSporcu Gibi Antrenman: Egzersiz Önerileri

Sporcu Gibi Antrenman: Egzersiz Önerileri

New York Yankees yıldızı Aaron Judge sahadaki insanüstü başarısının sırrını açıklıyor. İpucu: İçinde ıspanak var. Aaron Judge’ın kendini tam bir NY kahramanına dönüştürmesi çok uzun sürdü denemez. Uzun sağbek oyuncusu Yankees takımıyla ilk tam sezonu olan 2017 yılında 52 sayı yaparak Amerika liginde sağlam bir isim edindi: MLB tarihinde en az 50 sayı yapan ilk çaylak olarak Judge Yankees stadında resmen kıyameti koparmıştı.

Kalıcı Güç

Judge bu sezon da 26 sayı yaparak başarısını devam ettiriyor, hem de geçirdiği sakatlıklara rağmen. Başarısına bir tesadüf diyemeyiz çünkü bunun için çok ama çok çalıştı. Kısa süre önce yaptığımız ufak bir sohbetten derlediğimiz altın değerinde tavsiyelerle karşınızdayız.

Bahane Bulmak Yok

Programınız çok mu sıkışık? Yapmayın yahu! Judge sezon başına 162 maçta oynamak için memleketin bir ucundan diğerine gidip geliyor; bunlardan başka bahar idmanı ve sezon sonrası çalışmalar da var. Ama tüm bunların arasında haftada 2-3 kez spor salonuna gitmeyi de ihmal etmiyor. “Maçlardan sonra tüm-vücut antrenmanı yapıyorum” diyor Judge. “O gün maçımız varsa ve maç gece olacaksa, maçtan sonra tüm-vücut antrenmanı yapıyorum ve ertesi günü tamamen toparlanmaya ayırıyorum.”

Merkez Sağlamsa Her Şey Sağlam

Judge doğal olarak bayağı iri bir adam (200 cm boy, 128 kg ağırlık). Hal böyle olunca sezon dışında irileşmeye çalışmıyor. Onun yerine merkezini çalıştırarak kuvvetini ve dengesini geliştiriyor. En sevdiği hareket? Plank! “Çok plank yaparım” diyor Judge. “Plank en çok ihmal edilen merkez hareketi bence, o yüzden her zaman yaparım. Ayrıca çeşit çeşit mekik de çekiyorum. Merkez bölgenizde denge varsa her şey dengeli şekilde gelişecektir.”

Zayıf Noktaları Güçlendirin

2017 yılında Judge, beysbol tarihinin en başarılı çaylağı olarak müthiş bir sezon geçirdi. E peki bundan sonra bütün kışı dondurma yiyerek ve maçlarını izleyerek mi geçirdi sizce? Hayır. Zayıf noktalarını saptadı ve sert şekilde saldırdı. “İlk adımıma biraz daha yoğunlaşmam gerektiğini hissediyordum, hani kale çalıp dış sahada koşmaktan bahsediyorum” diyor. “Ben de antrenörümle çabukluk ve hareket kabiliyeti üzerine odaklandım.”

Esnek Olun

Judge’ın sahadaki hızı ve gücü nereden geliyor,  merak ediyor musunuz? Bir sebebi de pilates. Judge Yankees takımının antrenman tesisinde pilates makinesi kullanarak esnekliğini geliştiriyor ki bu da sahadaki güç üretimini arttırıyor. “Vurma, patlayıcı güç gerektiren bir harekettir” diyor Judge. “Esnek ve rahat bir vücudun yanında patlayıcı güç de gerekiyor. Esneklik sayesinde sopayı daha iyi sallıyorum.”

Antrenmanlara Eğlence Katın

Judge elbette barbell back squat, bench press ve deadlift gibi geleneksel hareketleri de yapıyor. Ama arada yüksek yoğunluklu boks dersleri, kızak itme, tekere sıçrama, kutuya sıçrama ve teker çevirme gibi farklı egzersizleri de uyguluyor. Hatta sezon dışında 272 kiloluk tekeri futbol sahasının bir ucundan öteki ucuna kadar çevirmişliği var. Ben de deneyeyim mi diyorsunuz? Daha kısa bir alanda daha hafif bir tekerle deneyin.

Sebzelerinizi Yiyin

Arada sırada pizza yemekten geri kalmasa da bol bol sebze yiyor. “Her öğünde büyük porsiyonlarda sebze yiyorum” diyor. “Sabahları omlet yiyorsam mesela içine ıspanak gibi yeşillikler ilave ediyorum. Salatam da eksik olmaz. Maçlardan önce çoğu oyuncu gibi makarnaya yumulmuyorum. Ispanak, protein ve badem ezmeli smoothie içiyorum. Karnımı doyuruyor ama maç sırasında da miskinleştirmiyor.”

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER