Ana SayfaEgzersiz-SporSağlıklı Yaşama Yeni Başlayanlar İçin 12 Günlük Yenilenme Programı

Sağlıklı Yaşama Yeni Başlayanlar İçin 12 Günlük Yenilenme Programı

Yazar: Gül Kılıç

Sürekli her yerde karşımıza başka insanların hedef listeleri çıkıyor. Ve biz de bu süreçte kendimizi hedef koymak zorunda hissedip, geleceğin belirsizliklerle dolu sularında boğulduğumuzu bir anda fark ediyoruz. Ve bu durum, yani “Aşırı hedef yüklemesi” bir anda vazgeçme ile sonuçlanabiliyor.

Özellikle çabuk pes eden ya da çabuk sıkılan bir ruh halindeyseniz ya da sürekli başa sardığınızı düşünüyorsanız kendinizi bir anda strese sokmadan alıştıra alıştıra egzersizi, sağlıklı beslenmeyi ve kendinizi önemsemeyi farklı şekillerde hayatımıza sokabiliriz.

12 Günlük Tüm Vücut Yenilenme Programı

kalori-yakma-egzersiz

Aşağıdaki liste 12 günlük alıştırmadır. Listeyi her gün sırayla yapabilirsiniz ya da atladığınız günler olursa kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

1. Gün: Plank challenge yapın. Sevdiğiniz bir müziği açın ve durabildiğiniz kadar uzun süre plank pozisyonunda durmaya çalışın. Aralarda dinlenip tekrar pozisyonunuzu alabilirsiniz. Bunu gün içinde farklı zamanlara da bölebilirsiniz.

2. Gün: Merdivenleri tercih edin! Bugün bir değişiklik yapın ve asansöre ve yürüyen merdivene binmeyin bütün seçimlerinizi merdivenden yana kullanın.

3. Gün: Düşük karbonhidrat günü uygulayın ve plank yapın. Bugün karbonhidratı koyu ve renkli sebzelerden almaya ne dersiniz? Bugünün kuralı, şeker, un, hazır gıda, işlenmiş gıda ve basit karbonhidrat yememek olsun. Tabağınızın yarısı sebze ve salata, çeyreği ise protein ve sağlıklı yağ olsun. Ayrıca tekrar plank yapmak ister misiniz?

4. Gün: Burpees challenge rekorunuz kaç? 1 dakikada kaç burpees yapabilirsiniz? 1 dakika burpees yapıp 1 dakika dinlenin ve bunu 5 tur şeklinde yapmayı deneyin.

5. Gün: Wall-Sit challenge yapın! Wall-sit rekorunuzu biliyor musunuz? Zamanlayıcı açın ve ne kadar durabildiğinizi ölçün. Bu şekilde 4 set yapın. Duvara dayalı şekilde 90 derece açı oluşturmayı ve ellerinizi yana koymayı unutmayın.

6. Gün: Sebze gününüz olsun. Bugün sevmediğiniz bir sebze yemeğini akşam yemeğinde yemeye ne dersiniz?

mevsim-meyve-sebzeleri

7. Gün: Yoga yapmayı denediniz mi? Bir yoga dersini deneyebilirsiniz ya da Youtube’dan “Yin Yoga” videosu bulup deneyebilirsiniz. Çok seveceğinize eminim.

8. Gün: Sabah meditasyonu yapın. Sabah 2 dakika yatakta kendinize zaman ayırın. Gözlerinizi kapatın. Sadece nefesinize odaklanın. Nefesinizi kontrol etmeye çalışmayın! Normal nefes alıp verin. Sadece dikkatinizi nefesinizde yoğunlaştırmaya çalışın. Her nefes alıp vermede vücudunuzun nasıl bir şekil aldığına yoğunlaşın.

9. Gün: “ Teşekkür ediyorum istemiyorum!” demeyi öğrenin. Bugün diyetinize ve hedefinize karşı olan her şeye “Hayır” deme günü. Bir günlüğüne dışarıdan gelen bu çekici teklifleri dondurmakta bir sakınca olmamalı. Harika bir sofraya mı davetlisiniz? Ya başka bir güne erteleyin ya da o sofrada sadece size uygun olan besinleri tercih edin.

https://www.instagram.com/p/BqzKglrgJfL/?utm_source=ig_web_copy_link

10. Gün: Sabah kalktığınız gibi kardiyo yapın. Bugün erken kalkıp 40 dakika dışarıda normal tempo ile yürüme gününüz olsun. Yürürken nefesinize odaklanmayı sakın unutmayın.

11. Gün: Zorlandığınız şeyi bırakma günü olsun. Sizi en çok zorlayan şey nedir? Bahaneleriniz mi? Zamansızlık mı? Yemeğe karşı olan aşkın mı? Egzersiz yapmayı sevmemen mi? Her ne sizi zorluyorsa onun üzerine gidin. Ve bugün sevmediklerinize değil, sevdiklerinize odaklanın.

12. Gün: Kendinize zaman ayırın. Sevdiğiniz bir şeyi yapın bugün! Size iyi gelecek, kendinizi iyi hissettirecek şeylere zaman ayırın.

gul-kilic

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER