Ana SayfaEgzersiz-SporNefret Etmeye Bayıldığınız O Hareket

Nefret Etmeye Bayıldığınız O Hareket

Acımasızca gelebilir ama burpee kutuya sıçrama hareketi çok ama çok yağ yakıyor!

Fitness öncülerinden Jack LaLanne, “Tadı güzelse tükür hemen!” demişti. Diğer bir deyişle: Sebzelerinizi yemeniz lazım. Aynı şey antrenmanda da geçerlidir. Eğer curl hareketi pastanın fiziksel karşılığı ise o zaman burpee de hareketlerin kıvırcık lahanasıdır. Yorucudur ama yere yatıp kalkarken tüm vücut koordinasyonunu ve kondisyonunu azami seviyede geliştirir. Harekete bir de kutuya sıçrama kattığınızda atletik gücünüz de artıyor çünkü sıçrayıp kontrollü şekilde iniş yapmanız lazım. Buradaki antrenmanı bir deneyin ve o sebzeleri tabakta bırakmadan bitirin!

Burpee antrenmanı

Emom

Burpee Kutuya Sıçrama Antrenmanı

Talimat: Süre ölçeri 10 dakikaya kurun, sonra 5 burpee kutuya sıçrama (BKS) yapın. Bitirdikten sonra dakikanın kalanında dinlenin ve her dakikanın başında 5 tekrar daha yapın. 10 dakika tekrarlayın. Buna “every minute on minute” ya da “dakika başında başla bitir” (EMOM) protokolü denir. Acemiyseniz 5-8 dakikayla başlayıp 10’a yükseltin. İleri seviyedeyseniz her antrenmana birer dakika ya da her sete birer tekrar daha ekleyebilirsiniz.

Yapılışı

1 25-30 santim boyunda bir kutunun önünde durun, ayakları omuz mesafesinde açın.

2 Şınav duruşuna düşün ve göğsü yere değdirin. Geri kalkın ve şınavın tepe noktasına gelin, sonra ayakları ellere doğru ittirin.

3 Atletik duruşta kalarak kutuya sıçrayın ve ilk topuklarla iniş yapın. Bu bir tekrardır. Kutudan atlayın ve tekrarlayın.

Yazan: M&F Editörleri

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER