Ana SayfaEgzersiz-SporFitness ÖnerileriKıskanılası Six Packler İçin Yemeniz Gereken 5 Besin

Kıskanılası Six Packler İçin Yemeniz Gereken 5 Besin

Spora başlarken en büyük hedeflerimiz arasında tabii ki muhteşem görünen six pack kasları ilk sırada geliyor. Six pack kası yaparken antrenman programınız, beslenme listeniz, ara öğünleriniz, kullandığınız takviye ürünler bunların hepsi büyük önem taşır.

Six Pack Kası İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

gogus-kasi-gelisim-hizlan

Six pack karın kası şeklinizin belirgin olduğu ve 6 kas grubunun da görünür olduğu durumdur. Bu tip karın kası için her gün spora gitseniz dahi yediklerinize dikkat etmediğiniz takdirde hayal ettiğiniz görüntüye asla ulaşamazsınız.

Uzmanlara göre doğru yiyeceklerle beslenmek zorlu antrenmanlara karşı güç sağlar bu da kas inşa eder. Sonuçta ise six packlerinizin görünmesine engel olan göbek yağlarınızdan kurtulur ve karın kası yapma hedefinize kolayca ulaşırsınız.

İşte kas yapmaya yardımcı olan ama aynı zamanda yağlanma yapmayan bu listedeki mucizevi besinlerle six-packlerinizi ortaya çıkarma vakti! Eğer doğru antrenman ile destekleyerek bu besinlerden güç almayı da ihmal etmezseniz, alt göbek eritme süreciniz hızlanır. Bu da vücudunuzda büyük bir farkı yaratır!

Karın Kası İçin Beslenme Listesi Tüyoları

Six pack karın kası görünümüne ulaşmak hiç de kolay değildir! Tabii ki doğru ve akıllıca bir yol izlemezseniz… Aşağıdaki besin listesini mutlaka beslenme programınıza ekleyin, sağlam bir karın kası antrenman programına başlayın. Bu listedeki besinler yağ yakan, göbek eritmeye yardımcı yiyeceklerden oluşuyor. Haydi başlayalım!

1. Yoğurttaki Probiyotik Yağ Yakar

yoğurt ile ilgili görsel sonucu

Kasları geliştiren protein içeriğinin dışında, yoğurt kalsiyum ve probiyotikler açısından da oldukça zengindir. Özellikle kalsiyum ve probiyotikler six pack için oldukça önemli.

Probiyotik  içeren ürünler, organ ve kaslar arasında bulunan abdominal yağların önemli bir kısmını yakmaktalar. Özellikle sade olanlar tercih edilmelidir.

2. Karın Kası Egzersizleri Sonrası Whey Protein Tozu

İlgili resim

Whey protein egzersiz sebepli kas yıpranmasını azaltır, en iyi merkez bölge sonuçları için zorlu karın kası egzersizleri sonrasında kas toparlanmasını sağlar.

Whey ile alınan protein miktarı vücudun normal besinlerden alacağı miktardan 2 kat daha fazladır bu da fazla yağı yakarak, kas yapısını güçlendirir.

3. Tam Tahıllar Karın Kası İçin En İyi Karbonhidrat Kaynağı

tam tahıllar ile ilgili görsel sonucu

Tam tahıllarda bulunan kompleks karbonhidratlar antrenmanlarınızı güçlendirmek ve fitness hedeflerinize ulaşmak için gereklidir.

Tam tahıllı gıdalardaki lif, karın yağlanmasını azaltır ve fazla besin tüketmenizi engelleyen tokluk hormonlarının salgılanmasını da sağlar.

4. Badem Tokluk Hissi Verir

almond ile ilgili görsel sonucu

Six pack yapmak için iyi bir diyet listesi oluşturmanız şart! Özellikle çiğ badem, kabızlığı ve şişkinliği engellemesinin yanında, içerisindeki  liflerle tokluk hissi ve kan şekeri seviyelerini dengelemek için idealdir. Bademin oluşturduğu tokluk hissi diyetinizde size yardımcı olur.

Günde 30-35 badem tüketen kişiler abdominal yağların yakımını sağlar.

5. Yeşil Çay Göbek Yağlarını Eritir

Kafein ve antioksidan içeriğiyle, yeşil çay birçok sağlık faydası sağlar. Kafein ve antioksidan bileşenleri göbek yağlarını engeller bu faydaları göbek eriten ve kas yapan antrenmanlarla birleştirmek harika bir kombinasyon yaratır.

Daha iyi bir sonuç görmek içi antrenmanlardan önce içebilirsiniz.

Uzak Durun: Kısmi Hidrojenize (TRANS) Yağlar

trans yağlar ile ilgili görsel sonucu

Bilerek ya da bilmeden tüketeceğiniz “Trans yağlar” harcadığınız tüm karın kası çabalarınızı mahveder. Şimdilerde besinlerden uzaklaştırılmaya çalışılsa da halen margarin, donut ve hazır gıdalar bu yağlarla yüklü.

Hayal ettiğiniz vücuda ulaşmanın yolu sağlıklı ve doğru bir beslenme ile doğru bir antrenman programına bağlı kalmaktan geçiyor.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER