Ana SayfaSpor Salonlarıİş Motivasyonumuzu Neden Kaybederiz, Yöneticiler Bu Soruya Sporla Cevap Veriyor!

İş Motivasyonumuzu Neden Kaybederiz, Yöneticiler Bu Soruya Sporla Cevap Veriyor!

Sağlıklı yaşamı destekleyen spor etkinlikleri iş yerlerinde yaygın bir uygulama haline gelmeye başladı. Son dönemlerde spor uygulamalarının en fazla artış gösterdiği yer, stresin problemlere sebep olduğu Kuzey Amerika’dır. İş yerinde ruh sağlığı sorunlarında gözlemlenen yükselen grafik, spor etkinliklerinin firmaların yan hak programlarına girmelerine yol açmıştır.

Stres, Veriminizi Düşüren Bir Düşman mı?

is-motivasyon-spor

Bu sorunun cevabı “Evet” kesinlikle!

İş yerinde insanların stresli olması, verimlilik kaybı, çalışanların devamsızlığı ve sağlık sorunu izin taleplerinde artış gibi zararlara neden olabilir. İşverenler, çalışanların iş gücünün verimli kullanılmasını sağlamak için sağlıklı yaşam programlarının ne kadar gerekli olduğunu gün geçtikçe daha iyi fark ediyorlar.

Peki, çalışanlar neden bu kadar stres altında?

İş yerinde strese neden olabilecek birçok farklı faktör mevcut. Firma kültürü veya yönetim stilleri gibi farklı farklı etkenler stresi artırabilir ya da azaltabilir. Ancak teknolojinin de stres üzerinde büyük bir etkisi vardır. Günümüzde iş yeri ile bağlantıyı kesmek her zamankinden daha zor hale geliyor çünkü internet sebebiyle işimizi kelimenin tam anlamıyla nereye gidersek gidelim taşıyoruz. İş e-postalarımıza ve masaüstü bilgisayarlarımıza kişisel cihazlarımızdan erişebiliyoruz. Sakinleşmek ve kendimize zaman ayırmak için durup dinlenmezsek, yüksek bir baskı hissetme riskiyle karşı karşıya kalabiliriz.

Yeni Nesil Liderler Çalışanlarını Tüm Negatif Etkilere Karşı Koruyor!

is-motivasyonu

İşverenler artık sağlıklı yaşamı destekleyen spor programlarını çalışanların zindeliklerini artırmak için stratejik bir yol olarak kullanıyor. Birçok global şirket (Apple, Google, Microsoft, Nike) çalışanlarına; stres yönetimi, zihinsel sağlık danışmanlığı, yaşam koçluğu, diyet ve beslenme, sağlık, fitness ve meditasyon gibi profesyonel ve isteğe bağlı hizmetlere erişim sağlıyorlar.

Bu çalışanlara sağlanan faydalar, çalışanları eğiterek ve sağlıklı alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olarak, strese uzun vadeli bir çözüm sunuyor.

Zinde ve sportif bir yaşam sürmenin beynimize sağladığı faydalar hakkındaki bilimsel gelişmeler de sağlıkla ilgili birçok tartışmayı ön plana çıkarıyor. Spor yapmak sadece fiziksel sağlığınız için değil obezite ve diyabetin önlenmesi, kolesterolün düşürülmesi, kasların güçlendirilmesi ve dayanıklılığın artırılmasına yardımcı olmak için de harikadır. Ayrıca sporun beyninizi depresyon, Alzheimer hastalığı ve bunama gibi zihinsel koşullardan koruduğu ve bilişsel işlevselliği geliştirdiği de kanıtlanmıştır.

Sağlıklı yaşam programları yalnızca çalışanların fiziksel ve zihinsel olarak hastalanmalarını önlemekle kalmaz, aynı zamanda iş performanslarını da geliştirir.

İngiltere’de Briston Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, antrenman yapan insanların,

  • İş konsantrasyonunda % 21 yükseliş,
  • İşlerini zamanında yapma oranlarında % 22 yükseliş,
  • Mola vermeden % 25 daha fazla çalışabilme,
  • İş motivasyonunda % 41 motivayon artışı gözlemlenmiştir.

Bu nedenle firmaların; spor salonu, fitness dersi, yoga dersi gibi aktiviteleri yan haklar olarak sunması aslında firma başarısı için çok iyi sonuçlar yaratabilir. Daha az izin günü ve daha hızlı tamamlanan işler! Hem yöneticilerin hem çalışanların başarıları için sihirli bir formül olabilir mi? Daha önemlisi bu sihirli formül spor kadar eğlenceli bir şey olabilir mi?

Başarıya Giden Yolda Gizli Silahınız: Kişiye Özel Spor Olanakları

is-motivasyon

Birçok global şirket iş yerlerine; spor salonları, sağlıklı atıştırmalık büfeleri, meditasyon ve şekerleme odaları ekliyor. Şirketler artık sağlıklı yaşamı destekler şekilde tasarlanıyor. Ofis sağlık avantajlarına sahip olmak harika olsa da, tam bir çözüm değildir.

Unutmayın, sağlık programlarının amacı çalışanların daha sağlıklı alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olmaktır ve ideal olarak erişimleri iş yerinin ötesine uzanmalıdır!

Büyük şirketler çalışanlarının spor harcamaları hesaplarını finanse ederek (bunları sağlıkla ilgili giderler için bir ödenek gibi düşünün), ofis dışındaki hizmetler ve faaliyetler için finansal esneklik ve destek sunabiliyorlar.

Tüm kişilere uygun bir sağlık ve spor programı düşünülemez. Çünkü iki çalışan sağlık ihtiyaçları ve kişisel fitness hedefleri açısından asla aynı değildir. Başarılı bir sağlıklı yaşam ve fitness programı kişiselleştirme sunan programdır.

Çalışanlara çeşitli spor olanakları için kullanabilecekleri fonlarla esnek üyelik sistemleri kullanmak, spor programlarını kişiselleştirmenin harika bir yoludur. Çalışanların nerede egzersiz yapmak istediklerine karar vermelerine izin verin!

Örneğin, spor salonunda ağırlık kaldırmaktan hoşlananlar veya yoga, boks gibi bir fitness dersi almayı tercih edenler olabilir. Diğer bir yandan spora yeni başlayan çalışanlarınız farklı dalları denemek de isteyebilir. Bu amacınızı en efektif şekilde gerçekleştirmek için birçok spor salonun bir arada toplandığı Sporcard sistemini kullanabilirsiniz. Böylece çalışanlara özel oluşturduğunuz tekil üyeliklerle, 300’den fazla spor salonuna giriş hakkı sağlamış olursunuz.

Kurumsal sağlık için Sporcard.com hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

İş Stresinin Kökünü Kurutacak 3 Motivasyon Yükselten Sporcard Salonu

1. Yogangela Yoga Stüdyosu

Yogangela

Ataşehir’de yoga dersi almak isteyenlere sunduğu unutulmayacak derslerle Yogangela Yoga Stüdyosu tüm stresinizi yoga matına bırakabileceğiniz, profesyonel bir yoga salonudur.

2. Ebru Wellness Stüdyo

Ebru Wellness

Kadıköy Kozyatağı’nda bulunan Ebru Wellness Stüdyo yoga ve pilates derslerine katılabileceğiniz huzur veren bir spor salonu. Eğer kendi içinize dönüp, bedeninizle zihninizi arındırmak istiyorsanız bu spor salonu tam sizlik!

3. SVR Beden Zihin

SVR Beden Zihin

SVR Beden Zihin Acıbadem bölgesinde aikido, jiu jitsubjj ve yoga dersleri alabileceğiniz hem savunma sanatlarında hem de yogada bedeninizi eğitebileceğiniz bir spor salonu olarak listenizde yer almalı!

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER