Ana SayfaEgzersiz-SporGöbek ve Yan Yağlardan Kurtulmanın Yolları!

Göbek ve Yan Yağlardan Kurtulmanın Yolları!

Belinizi çevreleyen yan yağları yakmak istiyorsanız, öncelikle yediklerinizi kontrol altına almanız gerekiyor. Tabii bununla birlikte egzersiz de yapmalısınız.

Kadın veya erkek olmanız fark etmez çünkü bel çevresindeki yağları eritmek her iki cins içinde zor bir süreçtir. Göbek yağlarından kurtulmak sadece fiziksel görüntünüz için önem kazanmamalı. Çünkü organları saran bu yağlar kalp hastalıkları ve diyabetin başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. İlerleyen yaşlarda metabolizma yavaşladığı için göbek yağlarından kurtulmak daha da zorlaşacaktır.

Göbek ve Yan Yağlarını Eritmeniz İçin Egzersizden Önce Yapmanız Gerekenler

– Yediğiniz içtiğiniz herşeye eklediğiniz şekerin, size nasıl geri dönecek olduğunu bir düşünün. Öncelikli olarak şekerden vazgeçmeniz gerekiyor.

– Ambalajlı içecekler yerine evde kendinizin yapabileceği yüzde yüz sağlıklı ve organik içecekler hazırlayın. Emin olun çok fazla vaktinizi almayacaktır.

İlgili resim

– Gün içerisinde tükettiğiniz protein miktarı da çok önemlidir. Kaliteli protein kaynakları olarak bilenen doğal yumurtayı, balık, deniz ürünleri, az yağlı kırmızı et, kümes hayvanları ve süt ürünlerini daha fazla tüketmelisiniz.

-Tükettiğiniz gıdalarda ki karbonhidrat miktarını kontrol altına alabilirseniz daha rahat yağlarınızı atabilirsiniz.

– Gün içerisinde besin lifi tüketmeye özen gösterin.Yapılan bir araştırmada, her gün 10 gram daha fazla besin lifi almak göbek bölgesindeki yağlarda %3.7 oranında azalma sağlıyor.

lifli besinler ile ilgili görsel sonucu

– Daha çok hareket edin. Düzenli bir şekilde egzersiz yapın.

– Yapılan bir araştırmaya göre günde 1-2 yemek kaşığı sirke tüketmek vücudun yağ oranını düşürüyor.

– Yapılan bir diğer araştırmaya göre günde 6 saatten az ve 8 saatten fazla uyuyanların bel bölgesinde ve iç organları çevresinde yağlanma oranı düzenli olarak uyuyanlara göre fazladır. Uykunuzu belirli bir düzene koymanızı tavsiye ederiz.

İlgili resim

Yağları Yok Edebilmek İçin Yapmanız Gereken Birkaç Egzersiz;

Dirsek Dize Egzersizi

Sırtüstü uzanın. Bir bacağınızı dizinizden bükerek karnınıza doğru çekiniz. Kollarınızı da başınızın arkasına elleriniz gelecek şekilde bükünüz.
Karnınızdan kuvvet alarak (ellerinizle boynunuzu kesinlikle itmeyin, sakatlanabilirsiniz) gövdenizi biraz yukarı doğru kaldırınız. Bu esnada bükük olan bacağınızın tersi taraftaki dirseğinizi dizinize değecek kadar yaklaştırınız.
Karnınızı sıkıp bel boşluğunuzu kapatınız. Amaç dirseği bükerek dize değdirmek değil, gövdenizin yükselerek bunu yapmasıdır.

Dağa Tırmanma Egzersizi

Şınav çekiyormuşsunuz gibi yüzünüz aşağı gelecek şekilde yerde pozisyon alın.
Belinizi ve kalçanızı düz bir duruma getirin. Tüm egzersiz boyu karnınızı sıkı durumda tutun.
Bacağınızı karnınıza doğru çekip göğsünüze yaklaştırın. Burada 1 saniye tutup hemen diğer bacağınızla aynı hareketi yapın.

Topuğa Dokunma Egzersizi

Sırtüstü yere uzanın ve bacaklarınızı bükün. Bacaklarınız omuz genişliğinden biraz daha açık olabilir.
Karnınızı sıkıp bel boşluğunuzu kapatınız.
Elinizle topuğunuza doğru uzanın. Topuğunuzu tutup 2 saniye kadar bu pozisyonda bekleyin ve ardından aynı hareketi diğer elinizle de yapın.
Hareket boyunca karnınızı sıkmayı ihmal etmeyiniz.

Interval (aralıklı) egzersizinin göbek yağlarını eritmede etkili olduğu belirtilmiştir. Koşu,bisiklete binme ya da yüzme sporlarından birini seçerek, egzersiz esnasında 10 ila 60 saniye kadar hızlanma, tempolu ve tırmanma şeklinde aralıklı egzersiz karışımı yapabilirsiniz.

Egzersizlere başlamadan önce mutlaka 20 dakika ısınma hareketleri yaparak vücudunuzu hazırlayınız!

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER