Ana SayfaEgzersiz-SporAcının Dört Dakikası: Tabata Antrenmanı ile Yağ Yakın!

Acının Dört Dakikası: Tabata Antrenmanı ile Yağ Yakın!

Metabolizmanızı yükseltmek için yağları kül eden Tabata antrenmanından haberiniz var mı? Cevabınız hayırsa, güç ve kuvvet üzerine kurulu antrenmanlarıyla hem dayanıklılık kazandıran hem de kondisyon artışı sağlayan bu egzersiz türüyle tanışmanızın tam zamanı!

Tabata Antrenmanı Ne Zaman Yapılır?

Tabata yöntemini antrenman sırasında veya sonrasında uygulayın. Başta yaparsanız antrenmandan istediğiniz gibi verim alamazsınız. Ancak mountain climber vücut ağırlığıyla yapılan ve merkez bölgesine yoğunlaşan bir kondisyon hareketi olduğundan, büyük kas gruplarınızı çalıştırdığınız antrenmanların hemen ardından rahatlıkla yapabilirsiniz. Uyduğunu düşündüğünüz bütün çalışmalarda yapabilirsiniz aslında! Tabata yöntemini ağırlıklı veya ağırlıksız istediğiniz harekette uygulayabilirsiniz.

Neden Tabata Antrenmaı Yapmalısınız?

Bu türdeki cila hareketleri, metabolizmanızı anında hızlandırarak daha çok kalori yaktırıp antrenmandan sonra da yakmaya devam etmenizi sağlar. Üstelik kısa süre dinlenerek salonda vaktinizi daha etkin kullanabiliyor ve yorulmadan devam edebiliyorsunuz.

 

push-up 

Tabata

Yapılışı:

1. Zeminde veya yüksek bir düzlemde (ağırlık sehpası gibi) şınav pozisyonu alıp ayaklarınızın altına kayma keçesi yerleştirin.

2. Hızlı şekilde sırayla dizlerinizi koltuk altlarınıza çekin. Arkada kalan bacağınızı açık tutun ki sehpaya fazla “çökmeyin”. Gövdenizi sabit, omurganızı düz tutun ve karnınızın yandığını hissedin.

Tabata Çalışması

Süre ölçeri dört dakikaya ayarlayın. 20 saniye olabildiğince sıkı çalışın, 10 saniye dinlenin. Sekiz tur tamamlayın.

Yazar: Lee Boyce

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER