Ana SayfaSpor SalonlarıMuhammet Can Sayar Fitness Sektöründeki Başarısının Sırlarını Paylaşıyor

Muhammet Can Sayar Fitness Sektöründeki Başarısının Sırlarını Paylaşıyor

Istanbul’da 5 büyük şubesiyle başarılı girişimler yapmış Muhammet Can Sayar ile spor salonu işletmeleri hakkında konuştuk. Spor salonu açmak isteyen kişilere rehber olabilecek başarısının sırlarını ve Sporcard ile ilgili düşüncelerini okumaya hazır mısınız?

Flamingo Gym İşletmecisi Muhammet Can Sayar Cevaplıyor!

5 tane şube açmış bir işletmeci olarak fitness sektöründe başarının sırrı sizce nedir?

Konuya kendimden örnek vermek gerekirse, ben mükemmeliyetçi bir yapıya sahibim. Sunduğumuz tüm hizmetlerin dört dörtlük olmasını istiyorum. Okuduğum okul olan İstanbul Teknik Üniversitesi endüstri mühendisliği de bana bunu öğretti. Japonya’da yaşamış bir hocam bana şöyle bir hikâye anlatmıştı; Japonya’da metroya bindiğinizde tutunmak için elinizi atma hissiyatı duyduğunuz her yerde bir şey önceden düşünülmüş ve tasarlanmıştır. Biz de salonlarımızda müşterilerimiz neyi bekler, neyi ister, bir spor salonundan beklentisi nedir gibi sorularına öncesinde yanıt vererek onları sağlamaya çalışıyoruz. Gerek ekipman gerek personel gerekse temizlik olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Bizi diğer fitness salonları içerisinden ayıran bir nokta ise üyelerimizin memnuniyet devamlılığını sağlamak. Çünkü en iyi reklamın salona devam eden üye olduğuna inanıyoruz. Buraya üye olarak gelen ve hocalarımızın desteği ile değişim yaşayan insanların bizi anlatan ayaklı reklamlarımız olmasını istiyoruz. Hatta üyelerimizin devamlılıklarını sağlamak için aylık memnuniyet aramaları yaparız.

Genç girişimcilere spor salonu işletmesi konusunda tavsiyeleriniz neler? Spor salonu işletmenin zorlukları nelerdir?

Bence bu konunun en zor kısmı işin içinden gelen biri olmak ve eğitmenlik kısmını az da olsa benimsemek. Çünkü burada eğitmen ve personel hataları müşterinin sakatlanmasına kadar ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle tüm personelin baştan sona titizlikle seçilmesi gerekiyor.

Biz Flamingo Gym olarak çalışanlarımıza ekip arkadaşları gözüyle bakarız ve takım ruhunun önemini anlatırız. Birimler ve bireyler birbirleri arasındaki eksiklikleri tamamlar; bir müşteri salona girişinden salondan çıkışına kadar güler yüzle karşılanır ve hizmet görür.

Önemli noktalardan biri de lokasyon seçimi; her kalabalık lokasyonun güzel bir potansiyel oluşturacağı yargısı malesef her zaman doğru olmuyor. Bu süreçte doğru bir yönetim planının oluşturulması, doğru hedeflerin seçilmesi ve kaliteli bir ekip kurulması en mühim ayrıntıları oluşturuyor.

Peki Türkiye’de Spor sektörünü dünya ile kıyaslar mısınız?

Açıkçası biz çok fazla araştırmıyoruz ve okumuyoruz. Avrupa’da body building popülerken Türkiye’de henüz spor salonu kültürü gelişmemişti. Türkiye’de body building popüler olduğunda onlar fitness sektörüne geçtiler. Biz fitness’a geçtiğimizde onlar daha çok grup dersleri, spinning, cycling gibi uygulamaları popüler hale getirdiler. Biz onlardan grup derslerini alınca bu sefer personel trainer, online hizmetler gibi uygulamalar daha aktif hale geldi. Kısacası biz bir şey üretmiyoruz, sadece olanı alıp buraya uyarlıyoruz. Sektörde gördüğüm en büyük eksiklik bu; bence herkesin örnek alacağı şeyler üretmeli ve örnek olmalıyız.

Sektöre yön veren bir işletmeci olarak Sporcard’ın salonlar için sunduğu avantajları nasıl değerlendirirsiniz?

En önemlisi biz de kendi reklamımızı yapmamıza rağmen Sporcard da bizim reklamımızı yapıyor. Blog yazıları yazıyor; videolarımızı, makalelerimizi ve salon görsellerimizi paylaşıyor. Doğal olarak daha büyük bir kitleye ulaşım sağlayabiliyoruz. En büyük avantajı da spor yapmaya meraklı, salona da üye olabilecek kişileri yolluyorlar. Bu kişilerden PT talep edenler, masaj alanlar tesis içindeki normal gelir kalemlerimizi kullananlar da oluyor. Aynı zamanda salon için olumlu yorum yapıyorlar ki memnuniyetini sağladığımız üyeler en büyük reklamımızı oluşturuyor. Bence bir salonun Sporcard’ı kullanmaması saçma olur. Şu zamana kadar hiçbir zararını görmediğim gibi pek çok faydasıyla karşılaştım.

Peki müşteri gözüyle bakarsanız neden Sporcard?

Bir kere en güzeli çok fazla seyahat ediyorsanız; işiniz, aileniz, oturduğunuz lokasyon birbirinden çok farklı yerlerdeyse mutlaka size yakın bir veya iki tane Sporcard üyesi salon bulunuyor. Bence bir spor sever için gittiği her yerde spor yapabilmesi büyük avantaj. Yeri geldiğinde Ankara, İzmir’e gidiyorsunuz aynı şekilde faydalanabiliyorsunuz. Size birden fazla tesisi kullanma avantajı sunuyor.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER