Ana SayfaGüzellikCilt BakımıPürüzsüz Bir Cilt için Detoks Tarifleri

Pürüzsüz Bir Cilt için Detoks Tarifleri

Cildiniz vücudumuzdaki en büyük organ ve bu da ona biraz daha fazla sevgi göstermemiz için oldukça yeterli bir sebep. Pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için de içten dışa bir yaklaşım gerek.

Detoks, fitness ve güzellik endüstrisini kasıp kavuran bir trend. Detoksifikasyon veya detoks, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanızı sağlayacak özel bir diyet veya özel bir içecekle yapılabiliyor.

Burada, insan vücudunun zaten vücudun doğal detoksifikasyon sistemi aracılığıyla toksinleri ortadan kaldırma yeteneğine sahip olduğuna dikkat etmek önemli. Vücudunuz toksinleri idrar, ter ve dışkı yoluyla atıyor. Detoksifikasyona ulaşmak için özel bir diyet uygulanması gerekmese de beslenmeye eklenen detoks içecekleri veya yiyecekleri, detoksifikasyon sürecini destekleyebiliyor.

Bunun nedeni, insanoğlunun her gün ağır metaller, koruyucular ve böcek ilaçları gibi toksinlere maruz kalması diyebiliriz. Abur cuburlar, alkol, sert makyaj ürünleri ve kirlilik gibi pek çok faktör cildimizi etliyor. Böyle bir senaryoda, detoksifikasyon sürecinizi geliştirmek için küçük bir destek alabilirsiniz.

Cilde Özel 5 Detoks Tarifi

Detoksifikasyon, cilt hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabiliyor ve size parlak, esnek, iyi nemlendirilmiş bir cilt sunabiliyor. Aşağıdaki tarifleri deneyerek, cildinizi içten dışa beslemeye ne dersiniz?

Karpuzlu Detoks Suyu

Karpuz birçok sağlık yararına sahip, besin açısından zengin bir meyve. A, B1, C vitaminleri, demir, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve bakır içeriyor. [2] Karpuzlu içecekler sivilce gibi cilt sorunlarına yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahip olmasıyla öne çıkıyor. Lif açısından zengin olduğu bilinen karpuz midenizi de uzun süre tok tutabiliyor. Karpuzlu detoks içeceklerinin kas ağrısını azaltmak adına da kullanıldığı biliniyor.

Malzemeler:

  • 280 g büyük küpler halinde dilimlenmiş karpuz
  • ½ dilimlenmiş zencefil
  • Birkaç nane yaprağı
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • 3 su bardağı soğuk su
  • Buz küpleri

Yapılışı: Karpuz dilimlerinin yarısını, 3 dilim limonu, birkaç nane yaprağını ve dilimlenmiş zencefilleri bir kavanoza alın. Üzerine 3 buz küpü ekleyin. Karpuzun geri kalanını ve diğer malzemeleri de ekleyin. Ardından 3 bardak soğutulmuş suyu kavanoza dökün.  Bu detoks suyu sabahın erken saatlerinde içilebilir.

Çilekli Detoks Suyu

Çilekli Detoks Suyu

Çilek ağız sulandıran bir meyveden çok daha fazlası. Cildinize yardımcı olabilecek mikro besinlere, yüzünüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltabilecek yaşlanma karşıtı özelliklere sahip.

Malzemeler:

  • 250 g çilek dilimleri
  • 2 dilim limon
  • 3 su bardağı su
  • Buz küpleri
  • Birkaç nane yaprağı

Yapılışı: Su hariç tüm malzemeleri kavanoza ekleyin. Üzerine 3 bardak su dökün ve iyice karıştırın. Soğuması için bir saat buzdolabında bekletin. Bu detoks içeceği istenilen zamanda içilebilir. Meyveler ayrışmaya başlayabileceğinden, 12 saat içinde içilmesi önerilir.

C Vitaminli Detoks Suyu

C Vitaminli Detoks Suyu

C vitamini cilt bakımında önemli bir rol oynar ve çeşitli faydaları ile bilinir. Birçok cilt bakım ürününde sıklıkla yer alır. C vitamini cilt ile patojenler ve UV ışınları gibi dış tehditler arasında bir kalkan oluşturur. C vitamini detoks içeceği sadece cildiniz için değil, genel sağlığınız için de sağlıklıdır.

Malzemeler:

  • ½ limon suyu
  • Bir kavanoz dolusu su
  • Birkaç dilim salatalık
  • 2-3 nane yaprağı

Yapılışı: Limon suyunu suya dökün ve iyice karıştırın. Salatalık dilimlerini ve nane yapraklarını içerisine ekleyin. Suyu buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın. Bu detoks suyu sabah aç karnına içilebileceği gibi gün boyunca da içilebilir.

Zerdeçallı Detoks Suyu

Zerdeçallı Detoks Suyu

Zerdeçal, yüzyıllardır güzellik formüllerinde yer alır. Anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri ile öne çıkar. Akne, yara ve cilt tahrişi üzerinde etkili olabilir. Ayrıca bağışıklık sistemini destekleyen kurkumin adlı bir bileşene sahiptir.

Malzemeler:

  • ½ limon
  • Su dolu bir kavanoz
  • 1 çay kaşığı bal
  • ½ çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi (isteğe bağlı)

Yapılışı: Bir kavanoza ılık su dökün ve üzerine zerdeçal tozunu ve limon suyunu ekleyin. Bal ve elma sirkesini suya karıştırın. Sabahın erken saatlerinde, tercihen aç karnına tüketilebilir.

Elma Sirkeli Detoks Suyu

Elma Sirkeli Detoks Suyu

Elma sirkesi antimikrobiyaldir. Temel mineraller, vitaminler, polifenoller ile laktik, sitrik ve malik asitlere sahiptir. Bazı araştırmalar elma sirkesinin bakteri ve mantar gibi cilt sorunlarına karşı savaşabilen antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu belirtir. Ayrıca kilo verme sürecini destekleyebilir ve sindirim sisteminizin işlevlerini sürdürmeye yardımcı olabilir.

Malzemeler:

  • 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 litre su
  • 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı: Suyu bir şişeye veya kavanoza koyun; içerisine elma sirkesi ve bal ekleyin. Gün boyunca içebilirsiniz. Ancak günde 2 yemek kaşığından fazla elma sirkesi tüketmemeye dikkat edin.

İlginizi Çekebilir: Evde Cilt Bakımı İçin Kolay Yüz Maskesi Tarifleri

7 YORUMLAR

  1. I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is attractive your authored material stylish nonetheless you command get got an impatience over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike

  2. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  3. Fantastic read! I was especially impressed by the depth provided on the topic, offering a perspective I hadn’t considered. Your insight adds significant value to the conversation. For future articles, it would be fascinating to explore more to dive deeper into this subject. Could you also clarify more about the topic? It caught my interest, and I’d love to understand more about it. Keep up the excellent work!

  4. Fantastic read! I was especially impressed by the depth provided on the topic, offering a perspective I hadn’t considered. Your insight adds significant value to the conversation. For future articles, it would be fascinating to explore more to dive deeper into this subject. Could you also clarify more about the topic? It caught my interest, and I’d love to understand more about it. Keep up the excellent work!

  5. I’m not sure how I ended up here, but I thought this post was awesome. I have no idea who you are, but you will become a well-known blogger if you aren’t already. Salutations.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER