Ana SayfaEgzersiz-SporKardiyo Ağırlık Antrenmanından Önce mi, Sonra mı Yapılmalı?

Kardiyo Ağırlık Antrenmanından Önce mi, Sonra mı Yapılmalı?

Birçok spor salonu müdavimi tarafından sorulan bir sorudur: Kardiyoyu ağırlık egzersizlerinden önce mi yoksa sonra mı yapmalı? American College of Sports Medicine‘a göre hem kardiyo hem de ağırlık antrenmanlarını birleştirmek önemli. Çünkü bu şekilde küçük kas gruplarını fazla çalıştırmaz ve iyileşmek için kendinize zaman tanırsınız.

Peki, bunları hangi sırayla yapmalısınız? Aslında cevap hedeflerinize göre değişkenlik gösteriyor. Hedefinize yönelik bir antrenman planı oluşturmanız için her seçeneğin faydalarını sıralıyor, soru işaretlerini ortadan kaldırıyoruz.

Fiziksel Dayanıklılığınızı Artırmak İstiyorsanız: Ağırlık Antrenmanından Önce Kardiyo Yapın

Dayanıklılık kazanmak isteyenler için en uygun seçim ağırlık antrenmanından önce kardiyo yapmak olabilir. Bunun nedeni ise kardiyo yapmanın; aerobik veya kardiyovasküler egzersizi sürdürmek için gereken enerji depolarından enerji almasıdır.

Ağırlık öncesi kardiyo antrenmanı yapmak kardiyovasküler dayanıklılığı artırabilir. Ek olarak, tükenmiş enerji depoları ile ağırlık çalışması yapmak da kas dayanıklılığını artırır. Dayanıklılığı artırmaya çalışmak, uzun mesafe veya maraton koşucuları için mükemmel bir hedeftir. Çünkü bu, yorulma direncini artırır ve dayanıklılığa dayalı sporlar için gerekli olan yavaş kasılan kas liflerini geliştirir.

Ağırlık Antrenmanı & Kardiyo

Yağ Yakmak İstiyorsanız: Ağırlık Antrenmanından Sonra Kardiyo Yapın

Yağ yakmak istiyorsanız, ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapabilirsiniz. Ağırlık çalışmasından sonra kardiyo egzersizi yapmak, yağ kaybetmek ve güçlenmek istiyorsanız idealdir. Daha hızlı bir metabolizmayı teşvik ettiği kanıtlanmış olduğundan, yağ kaybı ve dolayısıyla kas kütlesini ortaya çıkarmak adına tercih edilebilir.

Medicine & Science in Sports & Exercise‘da yer alan bir araştırmaya göre, ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapmak, kardiyo antrenmanına başlayıp ardından ağırlık kaldırmaya kıyasla; kardiyo antrenmanının ilk 15 dakikasında daha fazla yağ yaktırıyor.

Güç Kazanmak İstiyorsanız: Ağırlık Antrenmanından Sonra Kardiyo Yapın

Güç kazanmak istiyorsanız, ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapabilirsiniz. Aslında nedeni oldukça basit: Ağırlık kaldırmak pek kolay bir iş değil. Ağırlıkları uygun teknikle kaldırmak ve sakatlık riskini önlemek için de enerjiye ihtiyacınız var. Kardiyo yerine ağırlık kaldırmaya öncelik verdiğinizde, terli ve nefes nefese bir şekilde ağırlık kaldırmaya başlamazsınız. Ağırlıkları doğru şekilde kaldırmaya daha fazla odaklanabilirsiniz.

The Journal of Strength and Conditioning Research’te yer alan bir araştırma, ağırlık antrenmanı öncesi koşmanın ya da cycling yapmanın katılımcıların gerçekleştirebileceği tekrar sayısını sınırladığını belirtiyor.

İlginizi Çekebilir: Antrenman Sonrasına Özel Smoothie Tarifleri

9 YORUMLAR

  1. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, as well as the content!

  2. Fantastic read! I was especially impressed by the depth provided on the topic, offering a perspective I hadn’t considered. Your insight adds significant value to the conversation. For future articles, it would be fascinating to explore more to dive deeper into this subject. Could you also clarify more about the topic? It caught my interest, and I’d love to understand more about it. Keep up the excellent work!

  3. Your blog is a breath of fresh air in the crowded online space. I appreciate the unique perspective you bring to every topic you cover. Keep up the fantastic work!

  4. 먹튀 없는 안전한 메이저 사이트 추천 / 토토 사이트 카지노 사이트 먹튀 검증으로 먹튀 방지 / 먹튀 사이트 정보 제공 / 먹튀 신고 / 토토 커뮤니티 / 카지노 커뮤니티 / 먹튀검증 커뮤니티

  5. I wanted to take a moment to commend you on the outstanding quality of your blog. Your dedication to excellence is evident in every aspect of your writing. Truly impressive!

  6. 먹튀검증커뮤니티에 참여하여 안전한 온라인 놀이터 정보를 공유하고 받아보세요! 다른 사용자들의 경험과 후기를 통해 사기 피해를 예방하고 안전하게 게임을 즐길 수 있습니다.

  7. Fantastic site Lots of helpful information here I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious And of course thanks for your effort

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER