Ana SayfaGüzellikCilt BakımıGüzellik Uğruna Sağlığınızdan Olmayın!

Güzellik Uğruna Sağlığınızdan Olmayın!

Bu yazımızda aslında doğru bildiğimiz ama aksine daha kötü sonuçlar doğurabilecek olan güzellik hatalarını anlatmak istedik!

Yanlış Kozmetik Kullanımının Ağır Bedeli ‘‘Hiperpigmentasyon’’

pigment

Cilt lekeleri olarak bilinen hiperpigmentasyon aslında vücudumuzun bir savunma mekanizmasıdır. Güneş gören bölgelerde ve sıklıkla kadınlarda görülür. Kozmetik veya kimyasal bir nedenle zarar görmüş cildin onarılma sürecinde, vücudumuz savunma olarak melanin pigmenti salgılar ve cilt lekeleri oluşur.

Asitli peelinglerin, yaz mevsimde yapılan lazer uygulamalarının, cilt soyma yöntemlerinin veya cildinize uygun olmayan kozmetik ürünlerin sizi dönüşü çok zor hatalara götürebileceğini unutmayın!

Saçı Her gün Yıkamanın Bilinmeyen Zararları!

sac-bakim

Saç derisi kendi kendini besleyen bir yapıya sahiptir, hatta öyle ki saçlarımız saç derisinde oluşan yağlardan beslenirler. Saçı her gün yıkamak saç derisini aşındıracağı gibi zamanla saçın savunma mekanizması olarak daha çabuk yağlanmasına ve güçsüz düşmesine sebep olur.

Özellikle şampuan kullanımında sonra durulama yaptığınız suya elma sirkesi ekleyerek hem saçınıza bakım yapmış hem de şampuanların kimyasal etkilerinden kurtulmuş olursunuz.

Akneler İçin Sunulan Kozmetik Yalanları

akne-sivilce

Üzgünüz ama akne tedavisi sandığımızın aksine uzun ve sabır gerektiren bir süreçtir ve akne oluşum sebebi tedavi edilmedikçe uygulanan kozmetik ürünler çok kısa ve geçici faydalar sağlar. Akneye yatkın bir cildiniz varsa kök nedeni için mutlaka bir uzmanla görüşmeniz gerekiyor.

Yine de doğal yöntemlerin ve cildin iyileşme sürecini yüzlerce katına çıkaran “dermaroller” uygulamalarının da faydalı olabileceğini paylaşalım.

Makyajı Temizleyip Uyumak Yeterli Midir?

temizlik-makyaj

Elbette hayır! Gün boyunca makyajla nefessiz kalan cildinizi iyice temizledikten sonra onu beslemelisiniz. Cilt yenileme süreci gece başlar, bu yüzden gece bakımı sağlıklı bir cilt için en önemli noktadır. Cildi yormayacak ürünlerle yapacağınız bakımla gündüz çok daha canlı uyanabilirsiniz. Hatta doğal bir vitamin bombası maskesiyle uyuyabilirsiniz bile.

Son olarak beynin uyku bozukluklarını önleyen ve daha sağlıklı bir psikolojiye sahip olmanızı sağlayan melatonin hormonu salgılayabilmesi için hiç ışık almayan kapkaranlık bir ortamda uyumanız gerektiğini hatırlatalım.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER