Ana SayfaGüzellikCilt BakımıHerkesin Merak Ettiği Kleopatra'nın Güzellik Sırrı

Herkesin Merak Ettiği Kleopatra’nın Güzellik Sırrı

Doğal güzellik imkansız değil. Evet belki biraz zor, fazlasıyla sabır gerektiriyor haklısınız. Ama durup düşününce yediğimiz her şeyin organik olanını ararken, ‘’bunu neden cildimiz için de yapmıyoruz’’ sorusu geliyor akla.

Kleopatra’nın Güzellik Mucizesi…

cilt-bakimi

Kimyasal içerikli sarımsaklı bir şampuan yerine neden doğal bir sarımsak maskesi sürmüyoruz saçlarımıza, ya da çilekli bir dudak parlatıcısı yerine neden gerçek çileğin doğal rengini kullanmıyoruz dudaklarımızda?

Doğal güzellik imkansız değil. Evet belki biraz zor ama imkansız değil. Kleopatra eski Mısırda tamamen doğal formüllerle göz kamaştırıcı bir cilde sahip olabildiyse, siz de olabilirsiniz!

Adım 1 ‘’Doğal nemlendirme yöntemleri’’

Çok ünlü bir Fransız markasının ‘’Saf Su’’ adıyla satışa sunduğu sprey nemlendiricinin, doğal maden suyu içeriğinden oluştuğunu biliyor muydunuz? Maden suyuyla yüzünüze hem sağlıklı hem de ekonomik bir nemlendirme sağlayabilirsiniz. Hatta bu uygulamayı günün herhangi bir anında zorlanmadan yapabilirsiniz. Dilerseniz bir şişeye doldurup sprey olarak, dilerseniz gece ve gündüz yüzünüzü yıkayarak cildinizi maden suyuyla nemlendirebilirsiniz.

 Adım 2 ‘’Doğal Peeling Mucizesi’’

peeling-bakim

Onlarca yüz temizleme jeli veya peeling etkili kremler… İçerdikleri kimyasallarla cildinize aslında ne kadar zarar verdiklerini hiç düşündünüz mü? Peeling en basit anlamıyla yüze yapılan soyma uygulamasıdır ve ölü derinin atılmasını sağlar. Doğal yollarla bunu yapmanın yüzlerce yolu var. Örneğin kabak lifinin sert ve lifli dokusuyla yüzünüze doğal bir kese uygulaması yapabilirsiniz. Her gün içtiğiniz kahve tortusunu sıcakken yüzünüze masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Kleopatra’nın şarap fıçılarının içinde biriken tortu ile peeling yaptığını biliyor muydunuz? Bu tortunun ciltte dökülme meydana getirerek hafif kırışıklıklar ve güneşe bağlı deri değişikliklerini tedavi ettiği bile kanıtlanmış.

Adım 3 ‘’Kusursuz Bakım’’

maske-yuz

Lekeli bir cildiniz mi var, soğan suyu; solgun mat bir görünüm mü; elma sirkesi. Cansız bir cilt mi? Birkaç damla limon eklenmiş portakal suyu… Kızarıklarla dolu hassas ciltler mi? Sütle sulandırılmış bal… Siz siz olun cildinizi beslemeyi unutmayın. Cildiniz de acıkır ve ilgiye ihtiyaç duyar. Tüm uygulamalarınızı ritmik parmak hareketleriyle cildinizi uyararak yapın.

Adım 4 ‘’Kusursuz Görünüm’’

Leman Sam’ın, doğal pembe görünüm için yanağına pancar sürdüğünü biliyor muydunuz? Sadece pancar da değil, çilek, kiraz veya böğürtlenle yanaklarınızı doğal bir pembeye boyayabilirsiniz. Her ne kadar sorunlu bir cildiniz olsa da içerdikleri vitamin ve doğal asitlerle hem daha güzel görünür hem de bakımınızı tamamlamış olursunuz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER