Ana SayfaGüzellikEvde Cilt Bakımı İçin Kolay Yüz Maskesi Tarifleri

Evde Cilt Bakımı İçin Kolay Yüz Maskesi Tarifleri

Sivilce lekelerini, soluk bir cildi, gözaltı morluklarını unutun! Porselen gibi bir cilt için ‘mucize’ önerilerimiz var!

Bronzlaşalım derken yüzümüzde oluşan güneş lekeleri, sivilcelerin bıraktığı izler, yoğun çalışma temposuna ayak uyduramayan yorgun bir cilt ve yeter artık uyu diyen göz altı morlukları

Sizi bu sorunların hepsine nasıl veda edeceğinizi anlatan yazımızı dikkatle okumaya davet ediyoruz. Tek kuralımız biraz sabır ve titizlik…

Cilt Beyazlatan Mucize Pirinç Maskesi

pirinc-maske

Güneş lekelerini geçirmek için milyarlık kremler kullanıyorsanız bu kremlerin cildin derinliklerine nüfuz edemediği için etkili olamadığını paylaşalım. Ayrıca pek çok Fransız markasının kremlerinde ham madde olarak ‘’pirinç’’ kullandığını biliyor muydunuz?

Hikâye şöyle; pirinç tarlasında çalışan kadınların güneş altında pirinçleri yıkarken, ellerinin güneşten neredeyse hiç etkilenmeyip bembeyaz kaldığı fark ediliyor. Pirincin beyazlaştırma mucizesi bu şekilde anlaşılıyor. Hatta pek çok Afrika ülkesinde pirinç unu suyla karıştırılıp güneşten korunmak için yüze sürülüyor.

Peki pirinçle güzelleşmek mümkün mü? Evet, mümkün. İşte tarif geliyor!

Pirinç maskesi için malzemeler;

  • Bir avuç dolusu mümkünse organik, işlenmemiş pirinç
  • Bir su bardağı içme suyu.

İki malzemeyi bir kâseye alın, pirinçleri suyun içinde hamur yoğurur gibi sıkın. Bu işlemi iki dakika boyunca yaptıktan sonra hiç beklemeden suyu pirinçten, kalın bir süzgeç ile (tanelerin geçemeyeceği kadar kalın) ayırın. Suyu bir bardakta 10 dakika bekletin. Pirinç tortusunun dibe çöktüğünü göreceksiniz. İşte o tortu yeni güzellik sırrınız olacak. Bardaktaki suyu çok yavaş hareketlerle tortu dipte kalacak şekilde dökün. Temiz cildin lekeli kısımlarına sabah akşam uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası yüzünüzü yıkamamanız (krem gibi kullanmanız) daha çabuk etki gösterecektir.

Aynı uygulamayı sivilce lekeleri içinde yapabilirsiniz.

Son olarak yorgun, soluk, sağlıksız görünen bir cilde sahipseniz bu tortuyu yüzünüzün tamamına uygulayabilirsiniz.

Tazelenmiş, Yepyeni, Porselen Gibi Bir Cilt İçin Maya Maskesi

maya-maskesinin-faydalari

Bunun bir babaanne tarifi olduğunu paylaşalım öncelikle. Maya cilt için bambaşka bir mucize! Hazırsanız en ince detayına kadar anlatalım…

Maya maskesi için malzemeler;

  • İki Paket Yaş Maya
  • Elma Sirkesi
  • Soda

İkişer paket yaş mayayı iki ayrı kâseye koyun, birini elma sirkesi diğerini soda ile ıslatarak krem kıvamına getirin. Elma sirkeli karışımı göz çevresi hariç yüzünüzün tamamına, sodalı karışımı göz altlarına maske olarak uygulayın.

Yaklaşık 20/30 dakika kuruyana kadar bekleyin. Maya kuruyunca hamurumsu bir kıvam alır ve pul pul dökülür. Yüzünüzü yıkamadan ellerinizle hafifçe ovalayarak maskeyi yüzünüzden ayırın. Zorlanırsanız hafif nemli bir havlu kullanabilirsiniz. Ama tavsiyemiz gece boyunca yüzünüzü yıkamadan uyumanız.

Keyifli bir uyku çekin, sabah kalkar kalkmaz iki kalıp buzu beze sarıp göz altlarınıza hafifçe bastırarak 10’ar dakika soğuk uygulayın. Ardından maya maskesini tamamen yüzünüzden çıkaracak şekilde nazikçe yıkayın. Hazır mısınız?

Gözlerinizi kapatın içinizden 3’ten geriye sayın!

3,2,1… Evet şimdi aynaya bakabilirsiniz!

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER