Ana SayfaGenelMutluluğunuzu Arşa Çıkaracak 10 Sağlıklı Besin

Mutluluğunuzu Arşa Çıkaracak 10 Sağlıklı Besin

Eğer mutluluk hormonu salgılamak için illa ki çikolatalara, bisküvilere ya da diğer şekerli karbonhidratlara sarılmanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz!

Sağlıklı yiyeceklerle de serotonin ve dopamin seviyenizi yükselterek kilo almadan mutlu olabilirsiniz.

1. Muz

Muzun içerisinde bulunan tirozin, dopamin hormonu dolayısıyla da mutlu olmanızı destekler. Bir adet muzun kalorisi ortalama 80-100 kcal arasındadır.

2. Balık

İçerisinde bulunan bol miktardaki omega 3 yağ asitleri vücuttaki dopamin hormonu seviyesini destekleyerek mutlu olmanızı kolaylaştırır.

3. Kuru Yemişler

Burada belirtmekte fayda var tuz ve yağda kavrulmamış olan, işlenmemiş kuruyemişler sağlığa yararlıdır ve mutluk hormonunu artırır.

İlgili resim

4. Bitter çikolata

Çikolatanın her türlüsü mutlu olmamız için yeterli olsa da kilo ve yağ artışı yaşamamak için kakao oranı yüksek olan daha az şeker ve yağ içeren bitter çikolatayı tercih edin.

5. Peynir

Peynirde bulunan ve duygu durumumuzla sinir sistemimizi düzenleyen tirozin aminoasitleri dopamin salgılanımını artırarak daha motive ve mutlu olmamızı sağlar.

6. Kahve

İyi bir uyarıcı olan kahve hem stres hormonunuzu düzenler hem de keyif vererek mutlu olmanızı sağlar.

7. Yumurta

yumurta ile ilgili görsel sonucu

Yumurtanın içerisinde bulunan B-12 vitamininin depresyona iyi geldiği kanıtlanmıştır.

8. Süt

süt ile ilgili görsel sonucu

Süt ve süt ürünleri triptofan bakımından zengindir. Triptofan sakin ve neşeli olmamızı sağlayan serotonini üretebilmek için beyin tarafından ihtiyaç duyulan bir amino asittir. Süt aynı zamanda stres ve yaşlılık ile savaşmayı sağlayan antioksidan, D vitamini ve B12 vitamini içerir.

9. Çilek

C vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar arasında yer alır. Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır, mutluluğunuzu artırır.

10. Yaban mersini

İlgili resim

Yaban mersini, stres kırıcılar olarak da bilinen antioksidanlar ve C vitamini bakımından zengindir.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER