Ana SayfaEgzersiz-SporKoşu Bandı Seçiminde Son Trendler Neler?

Koşu Bandı Seçiminde Son Trendler Neler?

Evde spor yapanların en yaygın kullandığı spor aletlerinden biri koşu bandı… Peki, koşu bandı seçimleri günden güne değişti mi? Günümüzde hangi koşu bantları daha çok tercih ediliyor?

Bu sorunun cevabını vermek aslında basit; doğru tempoyu tutturabileceğiniz bir ekipman olması işinizi kolaylaştırır ve amaçlarınıza hızlıca erişmenize yardımcı olur. Trend koşu bandı tipi ise motorsuz koşu bandı… İşte motorsuz koşu bandının avantajları!

Motorsuz Koşu Bandında Kontrollü Koşmazsanız “Burnout” Hissedemezsiniz!

Motorsuz koşu bandı kardiyo seanslarınızı renklendirip çok daha fazla kalori yaktırabilir. Ama o kadar paraya değer mi?

Yıllar içerisinde koşu bandına bir sürü yenilik eklendi: gömme ekranlar, onaylı antrenman programları ve yapay zekâ koçluğu. Ancak bazen en büyük ilerlemeler biraz geriledikten sonra meydana geliyor. Motorsuz koşu bandını takdimimizdir.

Koşu Bandında Elektriksiz Koşmanın Kendine Has Artıları Var!

En başta kendi “gücünüzle” çalışıyorsunuz. Motorsuz koşu bandının bandı eylemsizlik ilkesine göre işliyor; yani her adım bir sonrakini üretiyor. İyi haberse elektrik faturasından kırptığınız o enerji harcaması kendi vücudunuzdan çıkıyor (kalori olarak).

Peki, elektrikli banda nispeten motorsuz bantta koştuğunuzda ne kadar daha çok kalori yakıyorsunuz? ABD’deki High Point Üniversitesi İnsan Biyomekaniği ve Fizyoloji Laboratuvarındaki araştırmacıların yürüttüğü bir çalışmaya göre %30 kadar.

Üstelik sprint sırasında olur da dengenizi kaybederseniz kayıp yere çakılma olasılığınız sıfır.

Ancak bu bandın artıları burada bitiyor. Modeline ve markasına göre değişebilmekle birlikte, motorsuz koşu bantları normal bantların neredeyse iki katı fiyatına.

Peki, O Kadar Para Harcamaya Değer Mi?

50K koşuda Amerika rekorunu elinde tutan, eski ABD atletizmcisi Josh Cox (joshcox.com) ikna olmuş değil. Motorsuz bantların çok eksiği olduğunu, elektriksiz olmasının ise vücudu daha çok yıprattığını ve yorduğunu söylüyor. Cox’a göre diğer bir eksisi ise koşucuları ilgilendiriyor: koşu temposu makine yerine koşucu tarafından koyuluyor.

Motorlu Koşu Bantlarının En İyi Özelliklerinden Biri Kişiyi Belli Bir Tempoya Mecbur Etmesidir!

Uzun lafın kısası, motorsuz koşu bandı vücudu çok daha fazla çalıştırıyor ki bu özelliği sayesinde önceliği yağ vermek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Ama bunun bedeli hiç de az olmuyor. Yani isterseniz gidin ve bir çuval para döküp motorsuz koşu bandı alın. Ancak cüzdanınız boşaltmak zorunda kalmadan da o yağlardan kurtulmanın bir yolu var: Bağcıklarınızı bağlayın ve yokuş yukarı koşun!

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER