Ana SayfaEgzersiz-Sporİnce Bir Bel İçin Evde Bel İnceltme Egzersizleri

İnce Bir Bel İçin Evde Bel İnceltme Egzersizleri

Çekici bir vücudun göstergelerinden olan ince bir bel çevresi her insana genetik olarak atalarından miras kalmıyor! Genetik yapınızda ince bir bel varsa ne ala çünkü çok sağlıksız bir diyet programı uygulamadığınız sürece az bir egzersizle six pack kaslarınız bile anında ışıldayabilir. Fakat bel bölgesinde gen havuzunuzdan gelen yağlanma eğilimi özelliği varsa, işte o zaman çok dikkatli olmalısınız!

Hareketsizlik, düzensiz ve bol kalorili beslenme alışkanlıkları ile kalınlaşan belleri inceltmek aslında sanıldığı kadar zor değil.

Ancak gerçek şu ki belinizi çepeçevre saran o yağ kütlesinden kurtulmak istiyorsanız, hem yediklerinizi kontrol altına almanız hem de egzersiz yapmanız gerekiyor.

Bel yağlarından kurtulmak sadece diyet yaparak varılacak bir hedef değil! Egzersiz yapmadan istediğiniz düz ve sıkı görünüme kavuşmak bir rüyada öteye geçemeyecektir.

Peki ince bir bele sahip olmak için ne yapacağız?

Evde Yapabileceğiniz En Etkili Bel İnceltici 3 Egzersiz

evde-barfiks

Evde bel inceltme hareketleri sayesinde beliniz incelecek, sırtınız güçlenecek ve omurganız esneyecek. Böylece daha uzun boylu ve zarif görünürken, forma da girmiş olacaksınız. Tabii bu egzersizlerden hızlı sonuç almak için yukarıda söylediğimiz gibi eş zamanlı olarak sağlıklı beslenme programı da uygulamak şart.

Daha hızlı sonuç almak için bu 3 bel inceltme egzersizini evinizde yarım saatlik bir kardiyo antrenmanından sonra uygulayabilirsiniz.

1. Leg Circles Hareketi

leg-circles

Bu egzersizde, bacak kaslarınız çalışırken karın ve bel bölgesi kaslarınız da harekete dahil olur. Oldukça etkili ve kolay bir harekettir.

  • Sırtüstü yatın.
  • Sağ bacağınızı kırıp, dizinizi karnınıza doğru çekin ve sonra bacağınız dümdüz ve ayak parmak ucunuz tavana bakacak şekilde bacağınızı yukarı doğru uzatın.
  • Ayak parmak ucunuzla tavanda küçük daireler çizdiğinizi düşünün.
  • 10. daireyi tamamladığınızda durun ve ters yönde 10 daire daha çizin.
  • Aynı hareket setini diğer bacağınızda da uygulayın.

Bu harekette karın kasları kontrolünüz tam olmalı ve çok büyük daireler yerine küçük daireler çizerek kalçanızın sağa sola hareketlerle devrilmesini engellemelisiniz.

2. Plank Hareketi

plank

Plank, klasik bir pilates egzersizidir. Karın ve bel bölgesi kaslarını çalıştırır.

  • Yere diz çöküp elleriniz omuzlarınızın altında olana kadar ellerinizle ileriye doğru yürüyün. Vücudunuzun tüm ağırlığı elleriniz ve dizlerinizin üzerinde olacak şekilde, karnınızı içeride tutmaya çalışıp 5’e kadar sayın.
  • Bu harekete push-up eklenebilir.
  • Aynı pozisyonda kollarınızı kırıp gövdenizi yere hafifçe yaklaştırın ve sonra ellerinizle yeri iterek dirseklerinizi düzleştirip gövdenizi kaldırın.

3. Saw Hareketi

Bu hareket, klasik crunch hareketindeki gibi yere sırtüstü yatmaya gerek duymadan karın ve bel bölgesindeki kaslarınızı kuvvetlendirir.

saw hareketi ile ilgili görsel sonucu

  • Yere oturup bacaklarınızı kalça mesafesinden biraz daha fazla ayrı olacak şekilde aralıklı ve öne uzatın.
  • Sağ eliniz sol ayak parmaklarınıza değecek şekilde eğilin, tekrar düz oturur pozisyona dönün, sonra sol eliniz sağ ayak parmaklarınıza değecek şekilde omurganızı döndürüp eğilin.
Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER