Ana SayfaGenelEğitmen İbrahim Gürbüz ile Sporda Eğitimi ve Kariyeri Konuştuk

Eğitmen İbrahim Gürbüz ile Sporda Eğitimi ve Kariyeri Konuştuk

Kariyerini pilates ya da yoga eğitmenliği olarak tasarlayanlar için 7 yaşından beri spor ile iç içe yaşayan, hem yurtiçinde hem de yurtdışında spor eğitimi almış, eski milli takım atleti, Vakkoroma gym ve Body Club No 1903 ile çalışmalarını taçlandırmış İbrahim Gürbüz’den spor eğitimi ve kariyeri ile ilgili değerli bilgiler edindik.

İbrahim Gürbüz kimdir, biraz sizi tanıyabilir miyiz?

Ankara’da 7 yaşında spora jimnastik ile başladım ve milli takımda yarıştım. Sonrasında sportif aerobik ile devam ettim ve yine milli takımda yer aldım. Bu dalda balkan şampiyonlukları kazandım. Bunun yanında sualtı ragbisi, mono palet gibi sporlarda da başarılar elde ettim.

Kluplerde çalışmam da Vakkoroma gym ile oldu (6 yıl),  aynı zamanda Hillside’da yönetici olarak görev aldım (14 yıl). Bu arada da beden eğitimi spor yüksekokulu Marmara Üniversitesi öğretmenlik bölümünden mezun oldum.

Bu dönemlerin sonunda Amerika’da pilates ile ilgili bir master trainer eğitimimiz oldu. 7 eğitmen arasından ben ve abim seçilerek Amerika’ya eğitime gittik. Pilates system – Body system kurucu olan abim Serdar Gürbüz ile uluslararası eğitimler verdik ve ardından kendi eğitimlerimize başladık.

Çünkü Bu İşi Severek Yapıyorlar.

Yoga ve Pilates eğitimi almak isteyen kişilerin lisans mezunu olması zorunlu mu, sunduğunuz belge isteyen herkesin alabileceği bir sertifika mıdır?

Ben spora 7 yaşında başladım ve o zamanlardaki fikrim kesinlikle daha önceden deneyiminin olması gerektiğiydi. Ama eğitim vermeye başladığım zaman gördüm ki durum çok da öyle değil. Ev kadınları hatta yaptığı işten sıkılmış insanlar bu sektörde çok daha başarılı oluyor. Çünkü bu işi severek yapıyorlar.

Yine de paylaşalım; BESYO mezunları yapmalı ama herhangi bir lisans zorunluluğu bulunmuyor.

Peki eğitim süreci ve kriterleri dersek;

body-club-no-1903-ibrahim-gurbuz-ile-spor-kariyeri-sporcard

Aslında burada bir yaş ve cinsiyet sınırı bulunmuyor. Süre olarak da başlangıç ve orta seviyeye geliş yaklaşık 2,5 ay kadar sürüyor. Pilates olarak düşünürsek süreç; mat, reformer, cadillac, chair, barrel, anatomi ve hamilelikte pilates olarak ilerliyor. Eğitimler 2 haftada bir açılıyor.

Eğitim sürecinde herhangi bir destek alıyor musunuz?

Eğitimi ben veriyorum, hamilelik kısmında anlaşmalı olduğumuz doğum uzmanımızdan da destek alıyoruz.

Ücret bilgisini alabilir miyiz?

Paket eğitimi 6.000TL, ama sunduğumuz 7 pilatesten bir eğitimi seçerseniz 1,500TL’ye mal oluyor. Yoga fit eğitimi ise yine 1,500TL.

Bu sektörü kariyer anlamında tavsiye eder misiniz?

Spor sağlık sektöründe ama eğitmenlik hizmet sektöründe; aslında eğitmen olmak hem hizmet hem de sağlık sektörünü kapsıyor.

body-club-no-1903-ibrahim-gurbuz-ile-spor-kariyeri-sporcard

Gerçek şu ki Türkiye’de spor sektörü biraz zayıf, insanların doğuştan edinmesi gereken spor anlayışı Türkiye’de biraz daha antidepresan etkisi olarak görülüyor ve ancak ihtiyaç duyulunca önem kazanıyor.

Eğitmenler para için değil işi doğru hizmet vermek için yaparlarsa gerçekten tavsiye ettiğimi söyleyebilirim.

Peki gelecek planlarınız?

Üniversitelerle ortaklaşa bir stajyerlik çalışması yapmak istiyorum. Bu alanda hizmet verdiğimiz No 1903, metre kare üzerinde açık kapalı yüzme havuzu, iki tane stüdyosu, boks ringi, daha çok PT eğitimlerinin yapıldığı bir spor kulübü ve Beşiktaş’ın Sosyal Tesisi olarak hizmet veriyor. Açıkçası ben de bu tesisi üniversitelerle anlaşarak bir stajyerlik merkezi haline de getirmek istiyorum.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER