Ana SayfaSağlıkBağışıklık Sistemini Güçlendirmek Zor Değil!

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Zor Değil!

Hastalıklara ve virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için bazı ipuçları var ki mutlaka hayatınıza dahil etmelisiniz! Bağışıklık sistemi vücudunuzun virüs geçirmez kalkanıdır ve ne kadar güçlü olursa hastalanma riskiniz o kadar düşer. Sizin için bilimsel araştırmaları inceledik ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir beslenme planında olmazsa olmaz gıdaları listeledik.

Bağışıklık Güçlendirici 9 Bilimsel Tüyo

Bağışıklık sitemini güçlendirmek virüslerle mücadelede en önemli silahımız. Bilimsel araştırmalar bağışıklık sisteminin nasıl güçleneceğini bizler için araştırıp sonuçlarını gün be gün yayınlıyor. Sizin için derlediğimiz bağışıklık sistemini güçlendiren 9 bilimsel tavsiye ve kolaylıkla uygulayabileceğiniz sağlıklı yaşam önerilerini aşağıda listeledik (1)!

1. Meyve ve Sebzeyi Bolca ve Mevsiminde Tüketin

Meyve ve sebze açısından şanslı bir ülkeyiz. Ancak meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek büyük önem taşıyor. Pazardan ya da marketten aldığınız ürünleri çok iyi yıkamak, organik olmayan gıdaları kabuksuz tüketmek gerekiyor.

Sirkeli suda bekletmek özellikle yeşillikler için önem taşıyor. Bu işlem böceklerden, larvalardan kurtulmanızı sağlıyor. Eğer dışarıda meyve ya da salata yiyorsanız; iyi yıkanmış, çok beklememiş olanları tüketmeye dikkat etmelisiniz.

2. Probiyotikler Dostunuzdur

Kefir bağışıklık sisteminize pozitif fayda sağlar. Bunun yanı sıra kendi probiyotikli yoğurdunuzu da yapmak isteyebilirsiniz. Hamileler ve emzirenler için de uygun ve sağlıklı olan bu ürünler hem dinç, hem de sağlıklı kalmanızı sağlayacaktır.

Probiyotik takviyeler hızlı ve etkili sonuç almada iyi seçenekler olarak öneriliyor.

3. Baharatlar Birer Mucizedir

Tarçın, zencefil, zerdeçal gibi baharatları küçük miktarlarda beslenmenize katın. Tarçının hası olarak bilinen ve ‘Seylon Tarçını’nı içtiğiniz suya katarak tüketebilirsiniz.

4. Protein Olmazsa Olmazdır

bagisiklik-sistemini-guclendirmek-icin-yiyecekler

Et ve balığın kalitelisini, az yağlısını tüketin. Dana ve kuzu etine hindi eti iyi bir alternatif olabilir. Protein bağışıklık sisteminin işleyişinde hayati öneme sahiptir. Proteini bol bir beslenme planı benimsemek nasıl ki kaslarınızı güçlendiriyor, bağışıklık sistemini de çelik gibi bir kalkana dönüştürecektir. Günlük yeterli protein aldığınızdan emin değilseniz yine proteinli takviyeler hızlı etkileri ile büyük yardım sağlayabilir. Protein zengini atıştırmalıklar da virüslerle mücadelede sağlıklı aburcubur seçenekleriniz olabilir.

5.Yeşil Çay Çok Faydalı

Yeşil çayı çok demlemeden, çok haşlamadan ılık ılık tüketin. Propolisli balı yeşil çaya ekleyerek alacağınız faydayı artırabilirsiniz. Yeşil çay ekstreleri yeşil çayın faydalarını en hızlı şekilde hissedebileceğiniz bir yöntemdir.

6. Apiterapiyi Beslenmenize Ekleyin

Apiterapi yani arı ürünlerini bütün ailenin beslenmesine eklemekte fayda var. Propolisin kendisini ya da karışımlar halinde olanını tüketebilirsiniz. Küçük çocuklar için miktar daha az olmakla birlikte, apiterapi ürünleri bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı bir faktördür.

7. Yağlı Tohumları Çiğ Tüketin

Ülkemiz fındık ve badem cenneti olarak tüm dünyada tanınıyor. Çocukların beslenmesinde, ara öğün olarak bir avuç olmak üzere yağlı tohumları ekleyebilirsiniz. Kinoa tohumu hem bağışıklık siteminiz için hem de forma girmeniz için harika bir besindir. Ekonomik bir seçenek olması da ona bir puan daha kazandırır.

8. Baklagilleri İhmal Etmeyin

bagisiklik-sistemini-guclendirmek-icin-yiyecekler

Mercimek, kuru fasulye, nohut gibi gıdalar beslenmede büyük önem taşır. Özellikle az yağlı et ve kıyma ile yemeğinizi yapabilir, içine bir avuç da erişte atabilirsiniz. Dünya çapında ‘süper besin’ olarak kabul edilen Ezogelin çorbamıza hak ettiği değeri verin, bol bol tüketin.

9. Tam Tahıl Tüketin

Dengeli bir şekilde tam tahılları tüketin. Erişte, şehriye, aşurelik buğday gibi birçok seçenek mevcut. Tam tahıllar ve ürünleri güçlü bir bağışıklık sistemi için vazgeçilmeziniz olsun.

Yazar: Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER